1 ДЕКЕМВРИ /СЪБОТА/
България има привилегията да чуе на живо единствения по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус през 1843 г. – STRAUSS CAPELLE WIEN. Най-добрите музиканти от Виена в съчетание с най-брилянтните белканто изпълнители от най-известните опери в австрийската столица ще зарадват родната публика с изключителен концерт на 1 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

На 1 декември от 20:00 часа в зала 3 ще се проведе благотворителен бал.

В събота и неделя (1 и 2 декември) в зала 6 на двореца ще се проведе двудневен курс за бременни жени – „И за мама“.

Шесто издание на Balkan Rakia & Spirits Fest - изложение-дегустация на над 300 ракии и спиртни напитки от цял свят ще се проведе на 1 и 2 декември (събота и неделя) в зала 8 на НДК.

Документалният спектакъл „АПАРТ“ по текстове и интервюта на едни от най-значимите български режисьори и актьори: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев – Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Христо Домусчиев и др, ви очаква на 1 декември от 18:00 часа в Театър Азарян.

Фондация „Хелп карма“ ще има свое събитие на 1 декември от 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Пощенска кутия за приказки и Baby Dove ви канят на събитие, на което ще разкажат за забавната и вдъхновяваща страна на родителството с „Малки приказки“. Майчинството е пътуване – чудесно, вълнуващо и красиво, но като всяко ново начало, и то носи със себе си някои притеснения. Своите лични истории ще споделят млади майки и бащи от родната сцена, сред които Дарин Ангелов, Део, Биляна Петринска, Гери Турийска, Ярослава Павлова, Ирина Тенчева, Дария Симеонова и Димо Стоянов от P.I.F. Заповядайте на 1 декември в Литературен клуб „Перото“ от 18:00 часа. Входът е свободен, а събитието е подходящо за малки и големи.

На 1 декември от 17:30 часа в Мраморно фоайе ще бъдат връчени четвъртите награди „Рицар на четката“. За приза през 2018 г. се борят 850 художници. Наградата е базирана на международния проект на арт център „Орхидея” – „Картина от мнозина”. Той е създаден от творческия екип Кунка Бакалова и Момчил Николов с идеята да бъде обща картина в прогресия, а целта е да се приобщят максимален брой съвременни художници по най-достъпен и емоционален начин.

Поради големия интерес, на 1 декември (събота) от 18:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще има извънредна прожекция на българския филм „Далеч от брега“ на режисьора Костадин Бонев.

2 ДЕКЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
На 2 декември от 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ви очаква тематичният уъркшоп за деца и техните родители: „Как да бъдем вежливи, когато сме на публични събития с мама и татко“. Водещ на заниманията ще бъде Ана Динкова – основател и главен обучител на „Добри обноски“.

Най-новата детска книга на Мърмеса Поетеса „Бирлампар“ ще бъде представена на 2 декември от 14:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

На 2 декември от 17:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ви очаква разговор с Юлияна Антонова-Мурата, авторка на книгите „Моши моши, Япония“ и „Уки уки, Япония“.

Концерт „Любов и приятелство“ с участието на младия изпълнител Йордан Марков ще се състои на 2 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.


3 ДЕКЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
На 3 декември (понеделник) от 19:00 часа в зала 1 ви очаква коледният концерт на Веселин Маринов.

Обществено обсъждане на Комисията за финансов надзор ще се състои на 3 декември в зала 3 на НДК.

Група „СПРИНТ“ ще изнесе концерт на 3 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

4 ДЕКЕМВРИ /ВТОРНИК/
Дивата с дрезгавия глас Бет Харт ще направи своя първи концерт у нас в зала 1 на 4 декември от 20:00 часа. За феновете на блуса Бет Харт е най-страхотната певица на света. Нейният първи концерт ще зарадва и ценителите на джаза, попа, рока и фюжъна. Американката превзе сърцата им още през 90-те със сингъла LA Song (Out of This Town) от втория си албум „Screamin' for My Supper“. А днес изпълненията й с китариста Джо Бонамаса, предизвикват най-голямата вълна от обожатели.

Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика“ ще се проведе на 4 декември от 19:00 часа в зала 6 на НДК.

От 10:00 до 12:00 часа на 4 декември в Литературен клуб „Перото“ ще се проведе събитие на УНИЦЕФ.

Годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ ще се състоят на 4 декември от 19:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

5 ДЕКЕМВРИ /СРЯДА/
32-то издание на Новогодишен музикален фестивал ще представи пред публиката съвременните водещи постижения в жанровета на класическата музика и джаза. Best of Swing на немският SWING DANCE ORCHESTRA с диригент Андрей Хермлин, е джаз-концертът, с който на 5 декември в зала 1 ще бъде открит Новогодишен музикален фестивал. На сцената ще звучат песни от репертоара на Бени Гудман, Глен Милър, Франк Синатра, Луис Армстронг, Пол Уайтман, Каб Калоуей, Джими Лансфорд, Томи Дорси, Ела Фицджералд и др.

Събитие организирано от Гьоте институт ще се състои на 5 декември в зала 8 на НДК.

Събрание на Българска стопанска камара, е предвидено на 5 декември в зала 10 на НДК.

На 5 декември от 19:30 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще се състои концертът на португалската певица Жоана Амендоейра.

От 5 декември до 1 януари на вход А4 ще бъде разположена изложба с фотоси, посветена на диригента Емил Чакъров.

6 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Световната сензация – Национален балет на Грузия „Сухишвили” със специалното участие на Грузинския оркестър идва с двучасова програма, която ще представи най-зрелищните и емблематични танци, създадени за последните 72 години от поколения „Сухишвили” – 6 декември, 20:00 часа, зала 1.

Премиера на документалния филм „Последен концерт“ ви очаква на 6 декември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл“. Режисьор и продуцент на лентата е Георги Тошев, а екипа допълват още Аглика Карастоянова, Ема Константинова и Румен Василев. Във филма зрителите ще видят Анна-Томова Синтова, Стефка Евстатиева, Георги Йорданов, Матиас Вогх, Зелма Алмалех и други.

7 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/
Фламенко фиестата на Gipsy kings, водени от Paco Baliardo ви очаква на 7 декември от 20:00 часа в зала 1 на НДК.

Конференция организирана от компанията за международни конгреси ще се състои в дните 7 и 8 декември в зала 6.
Двудневен (7 и 8 декември) семинар ще се проведе в зала 7 на НДК.

Пристъпете смело напред, дами и господа! Присъедините се към нас за най-щастливото шоу на Земята с Ива Свещарова в пълния ѝ блясък, готова за сладко-бодливи изненади и Вили Прагер – танцуващият без предпазна мрежа, в спектакъла „Произведени за щастие“. Премиери на 7 и 8 декември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

7 декември, 18:30 часа, кино „Люмиер Лидл“
Концертен запис – ЧАЙКОВСКИ – СИМФОНИИ № 4 И № 5
Фестивален симфоничен оркестър с диригент Емил Чакъров, записи от 1986 и 1987 година.

8 ДЕКЕМВРИ /СЪБОТА/
Световноизвестният Strauss Orchestra Vienna ще изнесе грандиозен концерт в София на 8 декември в зала 1 на НДК от 20:00 часа. Оригиналният Strauss Orchestra Vienna, който пожъна невероятен успех у нас през 2012 година, и чието гостуване положи началото именно на тази традиция, ще дойде отново, за да потопи родните фенове на класическата музика в омагьосващия свят на безсмъртната австрийска династия.

В събота (8 декември) в зала 4 на НДК ще се състои детско коледно парти.

Два детски концерта са предвидени в програмата на Литературен клуб „Перото“ за 8 декември. Началото им е от 11:00 и 14:00 часа.

8 декември, 16:00 часа, кино „Люмиер Лидл“
Концертен запис – ВЕРДИ – „РЕКВИЕМ“
Солисти: Мирела Френи (сопран), Елена Образцова (мецосопран) Петер Дворски (тенор), Николай Гяуров (бас)
Хор на Националната опера с хормайстори: Любомир Каролеев и Христо Казанджиев Фестивален симфоничен оркестър с диригент Емил Чакъров, запис от 1987 година.

Балетният спектакъл „Снежанка, мащехата и Огледалото“ ви очаква на 8 декември от 13:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

9 ДЕКЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
„Лебедово езеро“ с хореография върху лед се завръща този декември! Класиката по Чайковски представя Руски държавен балет на лед „Санкт Петербург“. Една от най-любимите класически произведения на всички времена – „Лебедово езеро“ отново стъпва на родна земя в най-атрактивната си форма – с хореография върху лед, в изпълнение на познатата и любима на почитателите на класическото изкуство световноизвестна руска формация. С оригинална музика на Чайковски, на 9 декември от 17:30 и 20:00 часа, спектакълът ще преобрази сцената на зала 1 на НДК в заледено езеро, което за пореден път ще потопи българските зрители в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне.

Коледен концерт на Национален дворец на децата ще се състои на 9 декември от 11:30 часа в кино „Люмиер Лидл“.

В неделя от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще се проведе концерт на танцова школа „International Dance Academy 360“.

10 ДЕКЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
Ансамбъл „Чинари“ чества 25 години от създаването си с юбилеен спектакъл на 10 декември от 19:30 часа в зала 1 на НДК. В него ще намерят място пет от най-емблематичните, зрелищни и обичани от публиката произведения - с най-ефектните и въздействащи фрагменти от тях. Феновете на ансамбъла ще видят моменти от „Магията на танца“, „Траките“ и „Мистичен ритъм“, които ще съставят първата част на спектакъла и ще я определят, като по-мистична, с повече фантазия и съвременна трактовка на българския фолклор. Втората част ще включи вълнуващи моменти от авторските спектакли „Възрожденски разкази“ и „Ние българите“, като тази част ще бъде изцяло фолклорна.

Спектакълът „Мовименто/ Вариации“ ще можете да гледате на 10 декември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Движението е основната тема в режисьорския проекта на Гергана Димитрова. През разказите на пет авторки с различна националност, език и творчески опит, „Мовименто/Вариации“ осмисля миграционните процеси днес като вид движение на тела, стоки, услуги, информация, пари, души, мисли, мечти, вируси, необходимости.

Церемонията „Човек на годината“ ще се състои на 10 декември от 12:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

На 10 декември от 18:00 часа ще се проведе затворено събитие в Литературен клуб „Перото“.

10 декември, 18:30 часа, кино „Люмиер Лидл“
Концертен запис – БЕТОВЕН – СИМФОНИЯ № 9
Солисти: Стефка Евстатиева (сопран), Маргарита Лилова (мецосопран) Николай Геда (тенор), Никола Гюзелев (бас)
Българска хорова капела „Светослав Обретенов“ с диригент Георги Робев Фестивален симфоничен оркестър с диригент Емил Чакъров, запис от 1988 година.

11 ДЕКЕМВРИ /ВТОРНИК/
„Златните БГ хитове на всички времена“ очакват своите почитатели в концерт на 11 декември от 20:00 часа в зала 1.

Най-мащабният книжен форум у нас – Панаирът на книгата ще се проведе от 11 до 16 декември в Националния дворец на културата под мотото „Четири страни - един език“. От вторник до неделя включително 46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата, любимо и очаквано събитие от културния афиш в столицата, ще представи повече от 160 участници от България и чужбина, на шест етажа. Съпътстващата програма отново е изключително наситена и ще представи премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 80 гости - всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на Коледните празници. Официалният старт на събитието ще бъде даден на 11 декември (вторник) от 11:00 часа в Централното фоайе на НДК.


Спектакълът „За теб“ с участието на Христо Мутавчиев и Станимир Гъмов ще можете да гледате на 11 декември от 19:00 часа в Театър Азарян.

Книгата „Кармична астрология. Ретроградните планети“ от Хули Леонис ще бъде представена на 11 декември от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

11 декември, 18:30 часа, кино „Люмиер Лидл“
Концертен запис – ХАЙДН – ОРАТОРИЯ „СЪТВОРЕНИЕТО“
Солисти: Анна Томова-Синтова (сопран), Деон Ван дер Валт (тенор), Готхарт Шир (бас)
Хор „Родина“- Русе с диригент Васил Арнаудов
Фестивален симфоничен оркестър с диригент Емил Чакъров, запис от 1989 година.

12 ДЕКЕМВРИ /СРЯДА/
На 12 декември танцьорите на Нешка Робева ще ви потопят във водовъртеж от бесни ритми в спектакъла „Има такова шоу“. Началото е точно от 20:00 часа в зала 1.

Биографичната книга на Христо Стоичков – „Христо Стоичков. Историята“ ще бъде представена на 12 декември от 16:00 часа в зала 6 на НДК.

Спектакълът „Пътуване към Ада“ под режисурата на Ани Васева и с участието на Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов ще можете да гледате на 12 декември от 19:30 часа в ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс.

Среща разговор посветена на Емил Чакъров с водещ Екатерина Дочева ще се проведе на 12 декември от 17:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Събитието е част от съпътстващата програма на Новогодишен музикален фестивал.
Официалната премиера на книгата „Невена Коканова: Коя съм аз?“ с автор Георги Тошев ще се случи в Литературен клуб „Перото“ на 12 декември от 19:00 часа.

Филмът на Екатерина Дочева „Като дъх музика“ I и II част ще бъде показан в кино „Люмиер Лидл“ на 12 декември от 18:30 часа.

13 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Гала концерт „Незабрава – незабравимите хитова на Тончо Русев“, с участието на Васил Найденов, дует „Ритон“, Силвия Кацарова, Веселин Маринов, Виктор Калев и др., очаква публиката на 13 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

Зала 6 ще бъде домакин на годишните награди на Forbes България.

Най-новият спектакъл на Ива Свещарова – „Съвършено розово” ви очаква на 13 декември от 19:30 часа в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Представлението отправя поглед към темата за женското тяло като обект на желания и субект, който упражнява въздействие. Използвайки наложени стереотипи, клишета и свръх-еротизирани образи, „Съвършено розово“ изследва въпросите за удоволствието, желанието и еротичното обаяние.

Премиера на криминалния роман от Франческо Фратини – „Атон“ ви очаквана 13 декември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

14 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/
Голям симфоничен концерт очаква зрителите на 14 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК. За първи път от 2002 година насам на сцената в концерта „Виртуозите“ ще излезе световноизвестният цигулар – Минчо Минчев. Той е един от значимите представители на българското изпълнителско изкуство и емблематичен участник в изданията на фестивала в периода 1987 - 1990 година. На сцената, редом до изтъкнатия цигулар ще застане виртуозният контрабасист Рик Стотийн, а диригентската палка е поверена в ръцете на Маестро Емил Табаков.

Творческа вечер с Данаил Налбантски ви очаква на 14 декември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Детско коледно представление на балет и танцов театър „Коломбина“ ще се състои на 14 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

15 ДЕКЕМВРИ /СЪБОТА/
Книгата „Осиновени истории“ от Бела Чолакова ще бъде представена на 15 декември от 10:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

В събота (15 декември) от 11:30 в Литературен клуб „Перото“ ще бъдат представени детските книги „Падингтън в Тауър“ от Майкъл Бонд и „Домашни духчета“ на Дубравка Угрешич и Душан Петричич.

Детски концерт ще се случи същия ден (15 декември) от 13:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

От 17:30 часа в Литературен клуб „Перото“ на 15 декември ще бъде представен втори том на „Пътеводител в библията. Новият завет“ от Айзък Азимов.

Вокален рецитал на младото сопрано с обещаваща международна кариера Мила Михова и пианистът Ричард Баркър ви очаква на 15 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“. Концертът, носещ заглавието „Бисери на белкантото“, ще включва песни и арии от Росини, Белини и Доницети.

16 ДЕКЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
Софийска опера представя спектакъла „Лешникотрошачката“ – 16 декември, 19:00 часа, зала 1.

На 16 декември от 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“ ви очаква тематичният уъркшоп за деца и техните родители: „Какво трябва да знаем, когато посещаваме концерт?“. Водещ на заниманията ще бъде Ана Динкова – основател и главен обучител на „Добри обноски“.

Коледен концерт на НЧ „Г. С. Раковски 1927“ ще се случи на 16 декември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

17 ДЕКЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
На 17 декември от 19:00 часа в Театър Азарян ще се състои премиерата на „Островът на съкровищата” по популярния роман на Робърт Луис Стивънсън. Режисьор на спектакъла е нашумелият млад режисьор Анастасия Събева, която заедно с осем талантливи актьори (Стелиан Радев, Августина-Калина Петкова, Елена Нацариду, Веселин Петров, Ненчо Костов, Боян Арсов, Борис Кашев,Весела Петрова) създаде на сцената на Театър Азарян „Кралят Елен” – спектакъл с редица театрални награди, номинации, гостувания на престижни фестивали и многобройни признания на публиката.

Спектакълът „Пеещите пътни знаци“ на НЧ „Д-р Петър Берон 1926“ ви очаква на 17 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

18 ДЕКЕМВРИ /ВТОРНИК/
Филмът „Тихият Ангел“ ще бъде представен на 18 декември от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Лентата е документален разказ за живота и делото на Дядо Добри, разпознаваем от мнозина, като „Най-смиреният човек на света“ или „Светецът от Байлово“.

„Тотална щета“ – комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти ще можете да гледате на 18 декември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Представяне на книгата „Физика на тъгата“ на испански език ви очаква във вторник (18 декември) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Танцов спектакъл „Коледна приказка“ на балет „Силви“ ще се състои на 18 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.


19 ДЕКЕМВРИ /СРЯДА/
„Rock the Operа“ на 19 декември от 19:30 часа в зала 1 на НДК. Симфоничният рок оркестър си поставя за цел да приобщи по-широка публика към класическата музика, изпълнявайки едни от най-известните рок хитове в класически аранжимент по един уникално интересен начин. 45 музиканти от известни български оркестри, в сътрудничество с Пражкия Филхармоничен Оркестър и диригентът Фриедеман Рийле, ще ви отведат в един невероятно интересен свят на музиката, в който прекрасно се допълват мелодичността на класиката с темперамента на рока.

На 19 декември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс отново ще отворим кутията на срама с Ива Свещарова и Вили Прагер и техният спектакъл „shamebox“.

Коледен концерт на група „Смехоранчетата“ ви очаква на 19 декември в кино „Люмиер Лидл“.

20 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
На 20 декември от 19:00 час в зала 1 ще се съберат едни от най-популярните имена от българската джаз сцена: Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Мартин Ташев, Стоян Янкулов-Стунджи, Тодор Бакърджиев, Борис Таслев, Александър Деянов – SkilleR, Михаил Михайлов и Димитър Узунов; струнен оркестър с диригент Григор Паликаров, както и интересни гост-солисти. Музикалният проект „SYMPHONY – JAZZ“ е дело на композитора и пианист Ангел Заберски, а на 20 декември публиката ще чуе симфоничен джаз и фолклорни пиеси от световната и родна сцена.

Книгата „Отпечатък от никого“ на Калин Донков ще бъде представена в четвъртък (20 декември) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Традиционният фестивал на производителите на ръчни изделия започва на 20 декември и ще продължи чак до 23 декември. Очакваме ви от 10:00 до 20:00 часа на етажи 0 – 2 и полуетажи на Хендмейд фест код: Коледа.

На 20 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще се проведе концертът „В нощта на Коледа“.

21 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/
„3 години Комеди Клуб София“ – най-доброто от стендъп комедията в България. Вижте топ комедиантите на Комеди Клуб София, на сцената на зала 1 на НДК, с техните най-добри шеги от изминалите 3 години. Иван Кирков, Васил Ножаров, Филип от Комеди Клуба, Петя Кюпова, Николаос Цитиридис, Ники Банков, Александър Деянски и Христо Радоев ще ви разсмиват в продължение на повече от два часа с любимите си шеги от последните 3 години – 21 декември, 20:00 часа.

Най-новият спектакъл в програмата на Театър Азарян – „Островът на съкровищата“ ще можете да гледате на 21 декември от 19:00 часа.

22 ДЕКЕМВРИ /СЪБОТА/
В събота (22 декември) от 19:00 часа в зала 1 ще се състои галаконцертът „Детска мелодия на годината“.

SOLAR Christmas е едно от най-чаканите събития на YALTA CLUB, а през годините на сцената му са били имена като Maceo Plex, Armin Van Buuren, Mark Knight, Victor Calderone и много други легенди на електронната сцена. Тази година организаторите предлагат едно по-лично изживяване с бутиково шоу на нестандартна локация - Мраморното фоайе в НДК, което ще превърнат в сцена с 360-градусов дансинг, а на DJ-ският пулт ще бъде Fedde Le Grand – 22 декември, 23:00 часа.

28 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/
„Новогодишен оперетен бал“ очаква публиката на 28 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

29 ДЕКЕМВРИ /СЪБОТА/
Най-малките почитатели на класическата музика ще имат възможност да посетят концерта – „Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни“ на 29 декември от 11:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ с участието на Дарина Малеева (цигулка) и Ксавие Льоконт де ла Бретонери (пиано, Франция). В програмата му ще звучи музика от Дебюси, Пуленк, Шуберт и Шуман. Едно от произведенията „Чудните приключения на слончето Бабар” ще бъде онагледено за детската публика с мултимедия и балетно изпълнение.

30 ДЕКЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
„Островът на съкровищата“ – най-новата постановка от програмата на Театър Азарян ще можете да гледате на 30 декември от 19:00 часа.

01 ЯНУАРИ /ВТОРНИК/
Традиционният финал на Новогодишния музикален фестивал тази година ще бъде отбелязан с Празничния новогодишен концерт „Магията на танца“ на 1 януари от 18:30 часа в зала 1. Танцова феерия с музика от Вагнер, Чайковски, Понкиели, Шостакович, Хачатурян, Хинастера, Маркес, Дворжак, Григ и др. ще завладее публиката в първите часове на новата година. Те ще бъдат споделени с най-добрите музиканти на столичните оркестри в лицето на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент Маестро Емил Табаков, а солист на вечерта ще бъде флейтистът със световна слава – Патрик Галоа.