/13 януари – понеделник/

По случай Деня на българското кино кино „Люмиер Лидл” ще зарадва почитателите на седмото изкуство с 2 прожекции на филма „Живи комини” на режисьора Радослав Спасов. В старинните къщи на планинско село са се заселили столични интелектуалци. След смъртта си, единият от тях - бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира. Освен това е купил и място в гробището, където обаче останалите се натъкват на скала. Междувременно в кръчмата от екрана текат неговите изповеди и шеги и скръбната церемония неусетно прераства във веселие. Прожекциите ще бъдат съответно на 13 и 16 януари от 19:00 ч.

/14 януари – вторник/

Концерт на композитора Ли Джихуи и неговият екип ще се проведе на 14 януари от 19:00 ч. в зала 3.

Журналистът и автор Милена димитрова ще представи книгата си „Втората България” в Литературен клуб „Перото” на 14 януари от 18:30 ч. Книгата представя 50 лични истории на хора, които са напуснали родината ни и още интересни подробности около живота извън родината.

На 14 и 15 януари от 19:00 ч. в кино „Люмиер Лидл” зрителите ще могат да гледат филма „Аз, Леонардо” на режисьора Хесус Гарсес Ламберт. Потопете се в едно вълнуващо пътуване в ума на учения и изобретател Леонардо да Винчи.

/16 януари – четвъртък/

Една от най-влиятелните актриси в съвременния български театър Снежина Петрова ще отпразнува своя юбилей със спектакъла „Медея” на сцената на Театър Азарян. На 16 януари, когато е рожденият ден на Снежина Петрова, от 19:00 ч., тя ще отбележи своя празник, а поканени са всички нейни почитатели, както и онези, които искат да станат част от зрелището, наречено „Медея”.

/18 януари – събота/

Невероятните танцьори от балет „Арабеск” ще бъдат приказните герои в една от любимите приказки на малки и големи – „Пепеляшка”. На 18 януари от 11:00 ч. в Театър Азарян те ще зарадват деца и възрастни, пресъздавайки един нов и различен непредсказуем прочит на приказката.

/19 януари – неделя/

Една невероятна красива и вълнуваща приказка ще зарадва малки и големи в Театър Азарян на 19 януари от 11:30 ч. „Коледна песен” по Чарлз Дикенс ще представи нова версия на любимата история за скъперника Скрудж и неговото призрачно приключение, което го променя завинаги.