17 ДЕКЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
На 17 декември от 19:00 часа в Театър Азарян ще се състои премиерата на „Островът на съкровищата” по популярния роман на Робърт Луис Стивънсън. Режисьор на спектакъла е нашумелият млад режисьор Анастасия Събева, която заедно с осем талантливи актьори (Стелиан Радев, Августина-Калина Петкова, Елена Нацариду, Веселин Петров, Ненчо Костов, Боян Арсов, Борис Кашев, Весела Петрова) създаде на сцената на Театър Азарян „Кралят Елен” – спектакъл с редица театрални награди, номинации, гостувания на пре стижни фестивали и многобройни признания на публиката. Сега екипът, с няколко свежи допълнения в лицето на актьорите Явор Вълканов, Михаил Сървански, Димитр Несторов, Елица Костова, Васил Витанов, Нено Койнарски, Иван Станчев, Виктор Иванов, Деян Жеков, Денис Хаят и Шахин Шехзен, е подготвил за публиката ново вълнуващо приключение, този път за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови. Всичко това е обгърнато от запомнящата се музика на Стелиан Радев, ефектни декори и много младежка енергия и настроение.

Спектакълът „Пеещите пътни знаци“ на НЧ „Д-р Петър Берон 1926“ ви очаква на 17 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.

18 ДЕКЕМВРИ /ВТОРНИК/
Филмът „Тихият Ангел“ ще бъде представен на 18 декември от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Лентата е документален разказ за живота и делото на Дядо Добри, разпознаваем от мнозина, като „Най-смиреният човек на света“ или „Светецът от Байлово“.

„Тотална щета“ – комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти ще можете да гледате на 18 декември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Представяне на книгата „Физика на тъгата“ на испански език ви очаква във вторник (18 декември) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

На 18 декември от 17:30 часа в Клуб 1 ще се състои премиерата на българския документален филм, посветен на българските войници загинали при атентата в Кербала на 27.12.2003 г.

Танцов спектакъл „Коледна приказка“ на балет „Силви“ ще се състои на 18 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.


19 ДЕКЕМВРИ /СРЯДА/
„Rock the Operа“ на 19 декември от 19:30 часа в зала 1 на НДК. Симфоничният рок оркестър си поставя за цел да приобщи по-широка публика към класическата музика, изпълнявайки едни от най-известните рок хитове в класически аранжимент по един уникално интересен начин. 45 музиканти от известни български оркестри, в сътрудничество с Пражкия Филхармоничен Оркестър и диригентът Фриедеман Рийле, ще ви отведат в един невероятно интересен свят на музиката, в който прекрасно се допълват мелодичността на класиката с темперамента на рока.

На 19 декември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс отново ще отворим кутията на срама с Ива Свещарова и Вили Прагер и техният спектакъл „shamebox“.

Коледен концерт на група „Смехоранчетата“ ви очаква на 19 декември в кино „Люмиер Лидл“.

На 19 декември от 19:00 часа в „Електроцентралата“ на НДК ще свистят гуми и ще мирише на бензин - ще бъде представен пилотният клип от поредицата RIDE HARD: MUSTANG.

20 ДЕКЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
На 20 декември от 19:00 час в зала 1 ще се съберат едни от най-популярните имена от българската джаз сцена: Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Мартин Ташев, Стоян Янкулов-Стунджи, Тодор Бакърджиев, Борис Таслев, Александър Деянов – SkilleR, Михаил Михайлов и Димитър Узунов; струнен оркестър с диригент Григор Паликаров, както и интересни гост-солисти. Музикалният проект „SYMPHONY – JAZZ“ е дело на композитора и пианист Ангел Заберски, а на 20 декември публиката ще чуе симфоничен джаз и фолклорни пиеси от световната и родна сцена.

Книгата „Отпечатък от никого“ на Калин Донков ще бъде представена в четвъртък (20 декември) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

Традиционният фестивал на производителите на ръчни изделия започва на 20 декември и ще продължи чак до 23 декември. Очакваме ви от 10:00 до 20:00 часа на етажи 0 – 2 и полуетажи на Хендмейд фест код: Коледа.

На 20 декември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще се проведе концертът „В нощта на Коледа“.

21 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/
„3 години Комеди Клуб София“ – най-доброто от стендъп комедията в България. Вижте топ комедиантите на Комеди Клуб София, на сцената на зала 1 на НДК, с техните най-добри шеги от изминалите 3 години. Иван Кирков, Васил Ножаров, Филип от Комеди Клуба, Петя Кюпова, Николаос Цитиридис, Ники Банков, Александър Деянски и Христо Радоев ще ви разсмиват в продължение на повече от два часа с любимите си шеги от последните 3 години – 21 декември, 20:00 часа.

Книгата „Пътуващи приказки“ ще бъде представена на 21 декември от 17:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

22 ДЕКЕМВРИ /СЪБОТА/
В събота (22 декември) от 19:00 часа в зала 1 ще се състои галаконцертът „Детска мелодия на годината“.

SOLAR Christmas е едно от най-чаканите събития на YALTA CLUB, а през годините на сцената му са били имена като Maceo Plex, Armin Van Buuren, Mark Knight, Victor Calderone и много други легенди на електронната сцена. Тази година организаторите предлагат едно по-лично изживяване с бутиково шоу на нестандартна локация - Мраморното фоайе в НДК, което ще превърнат в сцена с 360-градусов дансинг, а на DJ-ският пулт ще бъде Fedde Le Grand – 22 декември, 23:00 часа.

28 ДЕКЕМВРИ /ПЕТЪК/
„Новогодишен оперетен бал“ очаква публиката на 28 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

29 ДЕКЕМВРИ /СЪБОТА/
Най-малките почитатели на класическата музика ще имат възможност да посетят концерта – „Новогодишен концерт-матине за деца и възрастни“ на 29 декември от 11:00 часа в кино „Люмиер Лидл“ с участието на Дарина Малеева (цигулка) и Ксавие Льоконт де ла Бретонери (пиано, Франция). В програмата му ще звучи музика от Дебюси, Пуленк, Шуберт и Шуман. Едно от произведенията „Чудните приключения на слончето Бабар” ще бъде онагледено за детската публика с мултимедия и балетно изпълнение.

30 ДЕКЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
„Островът на съкровищата“ – най-новата постановка от програмата на Театър Азарян ще можете да гледате на 30 декември от 19:00 часа.

01 ЯНУАРИ /ВТОРНИК/
Традиционният финал на Новогодишния музикален фестивал тази година ще бъде отбелязан с Празничния новогодишен концерт „Магията на танца“ на 1 януари от 18:30 часа в зала 1. Танцова феерия с музика от Вагнер, Чайковски, Понкиели, Шостакович, Хачатурян, Хинастера, Маркес, Дворжак, Григ и др. ще завладее публиката в първите часове на новата година. Те ще бъдат споделени с най-добрите музиканти на столичните оркестри в лицето на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент Маестро Емил Табаков, а солист на вечерта ще бъде флейтистът със световна слава – Патрик Галоа.