Картини, слънчеви очила, предмети на изкуството – като всяка популярна личност, легендарният музикант Григорий Лепс също има разностранен интерес и вкус към красивото. Но колкото и странно да е най-голямата колекционерска страст на звездата, която на 3 ноември ще гостува за първи път в България, са иконите. Колекцията на музиканта наброява повече от 250 униката, като сред тях има един, подарен му лично от президента на Русия Владимир Путин.

Лепс събира икони вече повече от две десетилетия. Започва да ги колекционира след 33-годишната си възраст, когато в резултат на заболяване е бил между живота и смъртта. Сред ценните светии, които притежава, има много редки екземпляри. Най-скъпият сред тях е от 15 век и е известен сред колекционерите като „Спасител. Мокра брада“. Стойността на иконата в момента надхвърля над 2 млн. долара и е подарък на изпълнителя с едно единствено условие – никога да не я продава.

Друг интересен случай е когато Григорий Лепс попада на ценна икона, в която буквално се влюбва. За да се сдобие с нея обаче, е трябвало да я размени за автомобила си. Без дори да се замисли, знаменитият певец веднага се съгласява. Част от огромната частна колекция на шоумена се съхранява в специална галерия, като някои от иконите са временно изложени в едни от най-големите музеи в Русия, любезно предоставени от настоящия им собственик.

Тимати feat. Григорий Лепс - Лондон:


Първият голям концерт на Григорий Лепс у нас е на 3 ноември в Арена Армеец. Билетите за шоуто са на цени от 40 лв. до 70 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online. VIP пакети за събитието можете да закупите от bileti365.com.

Организатор e Moko Solution.

Повече информация: https://www.facebook.com/events/2036398936374702/

С медийната подкрепа на: Planeta RTR TV

Партньори на събитието: Посолство на Руската Федерация в България, Руски културно-информационен център (РКИЦ), Агенция за публични комуникации „Профайл".