„Наръчник за щастие“ с премиерни дати на 7 и 8 декември

В началото на месец декември нова премиера в ДНК – спектакълът на Б brain С store П project „Произведени за щастие“ можете да гледате на 7 и 8 декември от 19:30 часа. Проектът се занимава с винаги актуалната тема за щастието и как то се разбира в съвременния свят. На сцената Ива Свещарова и Вили Прагер се заемат със задачата да произведат щастие, но не в „7 стъпки”, а в едночасов сеанс.

На 10 декември от 19:30 часа можете да видите най-новия режисьорски проект на Гергана Димитрова „Мовименто/Вариации“. В него тя кани пет авторки с различна националност в задочен разговор, който осмисля миграционните процеси днес като вид движение на тела, стоки, услуги, информация, пари, души, мисли, мечти, вируси, необходимости. Този своеобразен диалог обединява гласовете на Здрава Каменова, Мариана Събева, Улрике Сиха (Германия), Ив Лей (САЩ/Великобритания) и известната българска хореографка и изпълнителка Галина Борисова. Програмата продължава с „Пътуване към ада“ на 12 декември от 19:30 часа, когато ще се срещнете с Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов в един спектакъл за еуфорията от освобождаването на формите и желанията.

На 13 декември от 19:30 часа заедно с Ива Свещарова и Виолета Витанова ще поставим под лупа отношението към женското тяло – с чувство за хумор и необходимата доза (само)ирония в последния спектакъл на Ива Свещарова „Съвършено розово“. На 18 декември от 19:30 часа в ДНК ще се случи „Тотална щета“ – комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата и изкуството.

Последният спектакъл за годината е награденият с „Икар“ – „shamebox“, който можете да гледате на 19 декември от 19:30 часа. Спектакълът затваря артистите в кутията на срама, за да го преживеят в кондензиран вид. Те влизат в нея като деца, водени от безграничното любопитство да изследват изкусителните полета на потайното, но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Артистите променят хода на действието си, за да продължат играта.

Билетите за спектаклите от програмата на ДНК са в продажба на касите на НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.