Домакин на Световното първенство по футбол тази година в Шумен ще бъде Шуменско. Местната гордост на Карлсберг България - Шуменско пиво – ще полее футболните страсти по време на едномесечното спортно събитие.

Специална Шуменско зона ще бъде изградена за периода 14 юни – 15 юли в Градската градина на Шумен. В нея жителите и гостите на града ще могат да следят мачовете от първенството на голяма видео стена, където ще се излъчват всички футболни срещи в близкия един месец. Шуменско зона ще предлага голям бар и барбекю за почитателите на футбола и хубавата бира.

Интересни факти за новите попълнения в семейството на Шуменско – новите два стила от Колекцията на пивоварите – чешки и белгийски стил Шуменско, които ще съпътстват гледането на мачовете във футболния лагер:

• Шуменско - чешки стил - е бира, вдъхновена от чешките пивоварни традиции с кехлибарен цвят, добре балансирана плътност и приятен хмелов вкус. Отличителният характер на пивото се дължи на комбинацията от богат малцов аромат, преплетен с букет от традиционните за чешките бири сортове хмелове (сааз и херсбрюкер). За приятния вкус и пивкост на Шуменско в чешки стил допринася умерено изразената му горчивина. За неговото разработване специално се погрижи Мария Стоева, майстор-пивовар от пивоварната на „Шуменско“ в град Шумен.
• Шуменско - белгийски стил - е освежаващо, пивко и много ароматно пиво с характерния вкус на традиционните белгийски бири. Богатият аромат на портокалови кори и кориандър е негова отличителна черта, а вкусът е леко сладникав. Цветът е светло сламено-златист и образува плътна бяла пяна. За разработването на белгийския стил „Шуменско“ се погрижи Методи Стоянов, майстор-пивовар от пивоварната на Карлсберг България в град Благоевград.