Програмният директор на джаз радиото ще води второто издание на музикалния фестивал в с. Св.Спас

Четири елитни български формации и солови музиканти излизат тази и утре вечер на сцената на „Етно арт и джаз фестивал“ в курортното село Св. Спас в полите на Рила. Това е второто издание на един от младите ни джазови фестивали, а програмата ще води програмният директор на Jazz FM Светослав Николов. Той бе поканен да се включи от музиканта Любомир Денев, който е музикален директор на фестивала.
 
Събитието се провежда днес и утре при свободен вход в градината на хотел „Природа“. В първата вечер ще звучи музиката на Калин Вельов с Amazonia Dance Project и хор „Ваня Монева“. Програмата на втория ден открива „Ева квартет“ от „Мистерията на българските гласове“. Формацията ще изпълни нови аранжименти, направени от Любо Денев, който ще съпровожда на пианото заедно с виолиста Валентин Геров. Фестивалът ще бъде закрит с изпълненията на група „Булгара“.

„Етно арт и джаз фестивал“ е сред новите събития в България, които отговарят на нарастващия интерес на аудиторията към джаз музиката. Само преди няколко дни се проведе първото издание на „Велека кайт и джаз фест“ в с. Синеморец, в което Jazz FM се включи с диджей сет на Mr. Moon – водещ на предаването Jazztronica. По-рано тази година Светослав Николов представи проекта „Джаз истории“ на Джаз фестивала в Стара Загора, а след броени дни Мирослава Кацарова ще изнесе лекция и ще пее на феста в Казанлък. Наесен  Jazz FM отново ще срещне слушателите си отблизо с големи звезди на музиката от специалното си студио на Plovdiv Jazz Fest.