На 23 юни от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова – „Съвършено розово”.

Представлението отправя поглед към темата за женското тяло като обект, който търпи въздействия и субект, който въздейства. Изследвайки наложени стереотипи, клишета и свръх-еротизирани образи, „Съвършено розово“ отваря въпроси за удоволствието, желанието и еротичното обаяние.

Ива Свещарова е един от утвърдените артисти в полето на съвременният танц и пърформанс в местен и международен контекст. Заедно с Вили Прагер създават проекта „shamebox”, който им донася „Икар 2018“ в категория „Съвременен танц и пърформанс”. Спектакълът може да бъде гледан в ДНК през новия сезон.

Проектът „Съвършено розово“, изработен в ко-продукция между Информбюро и ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс, се осъществява с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2018 г. и със съдействието на галерия „Етюд”, Гьоте-институт България и Национален дворец на културата.