За 16-и път благотворителната инициатива „Българската Коледа” набира средства за нуждаещи се деца.

Празничният спектакъл е тази вечер от 20 часа. Тази година кампанията е насочена към децата с тежки заболявания и за купуване на съвременна специализирана апаратура за лечението им.

Инициативата е под патронажа на президента Румен Радев. Миналогодишното издание успя да набере 2,6 млн. лв. Парите помогнаха на 505 деца, беше дарена апаратура на 22 лечебни заведения от цялата страна.

bTV за поредна година подкрепя „Българската Коледа”. Тази година, в ролята си на излъчваща телевизия, ще даде трибуна и на всеки, който желае да подкрепи децата с тежки заболявания и увреждания.

Средствата, събрани на годишната разпродажба на облеклата на водещите на bTV, ще отидат в полза на инициативата, a медията удвоява сумата, събрана от служителите на bTV.

Всеки, който желае да помогне на децата, може да направи дарение с есемес на кратък номер 1117 или с обаждане на 0900 1117.

Водещи на благотворителния концерт, който ще се излъчи тази вечер в 20 часа по bTV, са лицето от новините на bTV Лиляна Боянова и актьорът Владимир Пенев.