Актьорите от Държавния куклен театър във Варна имат специална изненада за децата, които тази събота и неделя няма да могат да се срещнат на живо с любимите си приказни герои заради опасността от коронавируса.

Детските представления в почивните дни се отменят за първи път в историята на театъра. Затова от 14 март, всеки уикенд, срещите с най-малките почитатели на кукленото изкуство ще стават онлайн на фейсбук страницата на театъра от 11 часа . Така, представленията стават достъпни за децата в цялата страна, не само за тези във Варна.

Една забавна и необичайна среща -куклен театър у дома, приказна история, разказана на живо в интернет от варненски куклени актьори.

Красимир Добрев - куклен актьор: Безкрайно много обичаме децата и искаме те да не останат без приказка. Поради тази причина имаме изненада към тях, една прекрасна изненада, която ще бъде точно в 11 часа всяка събота и всяка неделя. Не е представление в никакъв случай, но има кукли, има приказка, има актьори.
Виртуалните срещи на децата с любимите артисти, кукли и герои не замества радостта от общуването на живо, но е единстен вариант за това театърът да присъства в ежедневието на най-малките.

Красимир Добрев - куклен актьор: Всеки един актьор има нужда от публика, ние също, от нашата малка публика. Всеки един актьор ще има възможността да поздрави децата. Петминутка е, кратко време, през което те да стоят пред компютъра, не повече. Имат настолни игри, имат книги, имат редица забавления, с които могат да се занимават, компютъра по-малко.
Децата ще имат възможност да обсъждат на интернет страницата на театъра какво още искат да гледат. И въпреки че салонът ще остане празен, то събраните лайковете за инициативата, само за ден радват актьорите от кукления театър.