15 ПРЕМИЕРИ НА УЧЕБНИТЕ СЦЕНИ В НАТФИЗ ПРЕЗ НОВИЯ СЕЗОН!
КОЙ ДРУГ БЪЛГАРСКИ ТЕАТЪР МОЖЕ ДА УСТОИ НА ПОДОБНО СЪРЕВНОВАНИЕ С МЛАДОСТТА?


След успешното дипломиране на Випуск 2019, игралният репертоар на Театър НАТФИЗ и Куклен театър НАТФИЗ се раздели с 10 заглавия. От предходния сезон остават: „Тигърчето Спас“, „Принцесата и скъсаните обувки“, „Кръв и власт“, „Зверското синьо“ , „Ромео и Жулиета“, „Платонов“, „1001 страсти" и „Papas in motion“. До края на май 2020 г. към тях ще се присъединят още 15 премиери – някои от които копродукции.

Първите попълнения за голяма сцена на Театър НАТФИЗ, в началото на октомври, ще бъдат двата спектакъла на студентите на доц. д-р Пенко Господинов „Дон Жуан“ от Молиер, постановка Пенко Господинов и „Лейди Макбет от Мценска околия“ от Николай Лесков, постановка Максим Маламедов. Вторият проект се реализира по протокола за сътрудничество между НАТФИЗ и ГИТИС. По същото време студентите на проф. Стефан Данаилов ще излязат с премиерата на „Слуга на двама господари“ от Карло Голдони в постановка на Стефан Данаилов ...

КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ СЕ СЪБИРАТ ЗА КОНСУЛТАЦИИ ПРЕД НАТФИЗ

Най-нетърпеливите кандидат-студенти вече са пред НАТФИЗ. Консултациите започнаха и младите хора ще се събират всяка сутрин за срещите си със съответните преподаватели. Тъй като графиците са поетапни – до края на август, желаещите все още могат да се запишат за участие на касата на Академията (ул. Г. С. Раковски 108А). Консултациите се провеждат от ръководителите на съответните специалности и преподавателите, които ще вземат класове през септември. За актьорските дисциплини това са – проф. д-р Атанас Атанасов и проф. Иван Добчев ...

СТУДЕНТИТЕ НА НАТФИЗ ОТНОВО С УЧАСТИЕ НА МАЛЪК СЕЗОН

И тази година студентите на НАТФИЗ са селектирани и поканени за участие в Малък сезон 2019 на Театрална работилница „Сфумато“. На 28 юни третокурсниците на проф. Жени Пашова ще представят „Кръговрат“ – текст и постановка проф. Жени Пашова, режисьор д-р Михаела Тюлева. На 30 юни ще бъде представен и режисьорския спектакъл на Ваня Борисова „Йов“ с участието на студенти в специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“. Не пропускайте тези заглавия, защото има с какво да ви пленят!

ЗА ПЕТЕРБУРГ
Проф. д.н. Дойчина Синигерска отпътува за Петербург по покана на Международния куклено-театрален фестивал „Интерстудио“. Историк, теоретик, критик, дългогодишен преподавател в НАТФИЗ и доайен в областта на кукленото изкуство проф. д.н. Дойчина Синигерска ще изнесе доклад по въпросите на марионетното изкуство в рамките на четиридневната теоретичната конференция.