Атрактивната постановка по популярния роман на Робърт Луис Стивънсън „Островът на съкровищата” е подходяща за малки и големи

На 17 декември от 19:00 часа в Театър Азарян ще се състои премиерата на „Островът на съкровищата” по популярния роман на Робърт Луис Стивънсън. Режисьор на спектакъла е нашумелият млад режисьор Анастасия Събева, която заедно с осем талантливи актьори (Стелиан Радев, Августина-Калина Петкова, Елена Нацариду, Веселин Петров, Ненчо Костов, Боян Арсов, Борис Кашев,Весела Петрова) създаде на сцената на Театър Азарян „Кралят Елен” – спектакъл средица театрални награди, номинации, гостувания на престижни фестивали и многобройни признания на публиката.

Сега екипът, с няколко свежи допълнения в лицето на актьорите Явор Вълканов, Михаил Сървански, Димитр Несторов, Елица Костова, Васил Витанов, Нено Койнарски, Иван Станчев, Виктор Иванов, Деян Жеков, Денис Хаят и Шахин Шехзен, е подготвил за публиката ново вълнуващо приключение, този път за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови. Всичко това е обгърнато от запомнящата се музика на Стелиан Радев, ефектни декори и много младежка енергия и настроение. „И тук забавлението и удоволствието от работата ни си личат”, казва Анастасия Събева за духа на проекта.

„За мен „Островът на съкровищата” е сбъдната мечта, приключението, за което всеки от нас мечтае от дете! Морски бури и битки, търсене на загубено съкровище и пазени тайни, които излизат наяве. Днес мисля, че имаме нужда от повече красиви, театрални, приказни приключения, които да ни вдъхновят, забвляват и осмислят. Сматям, че спектакълът ще развълнува, както младежите, така и по-възрастните зрители, които не са забравили пиратските истории от детството си. ”, споделя още младата режисьорка.

Билетите за „Острова на съкровищата” са вече в продажба. Спектакълът ще зарадва, както децата и младежите, така и за техните родители.

За екипа:

Режисьор: Анастасия Събева

Сценография и костюми:

Ивайло Николов

Ива Гикова

Хореография: Анна Пампулова

Музика: Стелиан Радев

Актьорски състав:

Михаил Сървански

Явор Вълканов

Васил Витанов

Стелиан Радев

Елена Нацариду

Августина - Калина Петкова

Елица Костова

Нено Койнарски

Димитр Несторов

Иван Станчев

Виктор Иванов

Деян Жеков

Денис Хаят

Шахин Шехзен

Със специалното участие на Христо Мутафчиев