Авангардно оборудване и опции
Умерени експлоатационни разходи
Пазарна популярност и успех в медийните тестове

По-малко от една година след старта на продажбите, Opel вече има над 100 000 заявки за новата Insignia от цяла Европа. Произвеждан в завода на фирмата в Рюселсхайм, Германия, флагманът Insignia се предлага като лимузина Grand Sport, комби Sports Tourer и версията с двойно предаване Country Tourer, в нива на обзавеждане простиращи се от високооборудваното само по себе си ниво Selection до върховото Ultimate Exclusive. Гамата на новата Insignia се увенчава от динамичната GSi – спортна машина за тези, които желаят нещо специално, това е автомобил, насочен към шофьора и гарантиращ максимално удоволствие по всякакви пътища.

Новата Insignia се задвижва от гама от четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели с принудително турбопълнене с работен обем от 1.5 до 2.0 литра, комбинирани по избор с шестстепенна механична или шест и осемстепенна автоматична трансмисия. Най-мощните дизелови или бензинови двигатели се предлагат също с иновативната система за задвижване на четирите колела с torque vectoring.

Новата Insignia е изключително атрактивна както за частни клиенти, така и за собственици на корпоративни автомобилни паркове – наскоро тя получи наградата “Company Car Today CCT100” (Company Car Today) в Обединеното Кралство. Клиентите могат да разчитат не само на множество високотехнологични решения като адаптивен темпомат (който автоматично настройва скоростта на автомобила, така че да следва предния на базата на предварително зададена дистанция), IntelliLux LED матрични светлини (автоматично адаптиращи се към ситуацията на пътя) и ергономичните седалки сертифицирани от специалистите на германското дружество за здрави гърбове Aktion Gesunder Rücken e. V. Новата Insignia предлага на клиентите си умерени цялостни разходи за експлоатация в сравнение с тези на конкурентите от едросерийните и премиум пазарни сегменти.

Девет от десет поръчани до момента автомобила Insignia са с опционалната върхова инфоразвлекателна система Navi 900 IntelliLink. Интегрираната навигационна система е оборудвана с осеминчов капацитивен цветен сензорен екран. Navi 900 IntelliLink е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto, като по този начин позволява пренасяне на света на смартфоните в автомобила. Ако автомобилът е оборудван с технологията OnStar, смартфоните могат да се свързват с интернет с помощта на мощния 4G/LTE Wi-Fi хотспот в автомобила[1] – например за неограничен онлайн аудио стрийминг.

Популярността на новата Insignia е в съзвучие и с успеха на модела в медиите. Новият флагман на Opel спечели престижни награди като “Златен волан” 2017 в Полша (Auto Swiat) и Словения (Auto Bild) както и “Best Car 2017” (Fleet Cars & Vans, Fleet Auto Premium) в Полша, “Fleet News of the Year” (FLEET Magazine) в Чешката република и съвсем наскоро „Лек автомобил на годината 2018“ в България.

Новата Insignia показа своя характер срещу значими съперници в сравнителните тестове проведени от различни автомобилни списания в Европа. До момента, тя е спечелила 23 от 40 сравнителни теста: четири победи в Германия (Autostraßenverkehr, 26 юли и 20 септември, Auto Zeitung, 26 юли, Auto Bild 4 август); три победи в Холандия (AutoWeek, 29/17 и онлайн на 21 юли, AutoVisie, 6 юли) и Чешката Република (auto.cz 29 септември, AutoTIP 2 октомври, auto motor und sport 17 октомври); два в Португалия (Auto Hoje, 24 август, Auto Foco, 21 декември), Белгия (Le Moniteur Automobile, 27 ноември, AutoWereld, 1 декември), Полша (Auto Świat, 10 юли и 17 юли), Швеция (Teknikens Värld, 27 август, Vi Bilägare, януари 2018), и Обединеното Кралство (What Car, 4 август, Auto Express, 17 януари, 2018); и по един във Франция (caradisiac.com), Словакия (auto motor und sport, 10 октомври) и Норвегия (Motor 4 ноември).

 

[1] OnStar услугите изискват активиране и акаунт с OnStar Europe Ltd. Wi-Fi хотспот услугите изискват акаунт с номиниран мрежов оператор. След изтичане на пробния период се прилагат такси. Всички услуги са обект на мобилно мрежово покритие и наличност. Проверете на opel.bg за ограничения на услугите и такси.

opel.bg / autopress