Днес Toyota Motor Corporation, Nissan Motor Co Ltd., Honda Motor Co Ltd., JXTG Nippon Oil & Energy Corporation, Idemitsu Kosan Co Ltd., Iwatani Corporation, Tokyo Gas Co Ltd., Toho Gas Co Ltd., Air Liquide Japan Ltd., Toyota Tsusho Corporation и Development Bank of Japan Inc обявиха, че 11-те компании ще поставят основите на една обща, която ще има за цел пълноценното развитие на мрежа станции за зареждане на водородни автомобили в Япония.

ОСновна точка в бъдещата работа на новата компания ще бъде също така и подобряването на съвместната работа с правителствените органи, отговарящи за инфраструктурата, автомобилните производители и финансовите институции, като крайната цел ще бъде общото ускоряване на въвеждането в масова употреба на превозни средства, използващи водородно гориво.

Стратегическият план на новата компания предвижда реализирането на целите до 10 години, като по време на първите 4 години (Фаза 1) се очаква да бъдат изградени 80 нови собствени станции за зареждане с водород. За целта, основателите предвиждат и привличането в проекта на нови членовенове.

autopress