Точно 4 години след премиерата на Peugeot 508 французите преобразиха своя най-голям модел в съвременната гама на марката с лого на лъв. Преди броени дни в Лондон Peugeot представи еволюцията на своята голяма лимузина в D-сегмента, позволявайки на новото 508 да изрази придвижването на марката към луксозния клас автомобили.

Първоначално новото Peugeot 508 ще се предлага като седан и комби, а година по-късно към гамата ще се присъедини и трети иновативен силует. Хибридът 508 RXH възприема стандартно технологията HYbrid4, налична и за седана, но е автомобил от друга класа с високопроходимо излъчване, универсалност и уникална екологичност.

Новото Peugeot 508 е с нова агресивна и по-вертикална радиаторна решетка, която прави препратка към знаменитите предшественици от серия 5 и отсега нататък ще бъде с централно позициониран в нея лъв на Peugeot. Тя позволява на новото Peugeot 508 да представи корпоративен стил отпред, който е по-самоуверен и придаващ по-висок статус. Този стил ще бъде въведен в бъдещите модели на марката. В предната част на автомобила са светлините, които се състоят от изцяло светодиодни фарове, дневни светлини, мигачи, фарове за мъгла.

Светлинната идентификация във формата на бумеранг при седана и комбито и в три вертикални линии при RXH, наподобяващи ноктите на лъв и подсилени от дневните светлини, ясно определя и е емблематичната за визията на Peugeot 508. Малкият размер на фаровете и силно структурираните лещи акцентират към технологично излъчване на автомобила.

Предният капак е с променен дизайн, като е станал по-хоризонтален, с което подобрява баланса между предната и задната част. Задната част на седана е с променен дизайн на задната броня, с което подсилена защитната й функция. Задните светлини на седана също са с променен дизайн, който ги прави по-хоризонтални от преди, независимо дали са гледани отстрани или отзад. Червеният опалов оттенък на трите ленти, наподобяващи ноктите на лъв, осигурява високотехнологична и характерна светлинна идентификация.

Интериорът също е променен. Арматурното табло включва 7-инчов сензорен екран, групиращ по интуитивен начин повечето от функциите на автомобила. Централният панел сега е с по-малко бутони, докато централната конзола включва нова затворена кутия за съхранение. Богатият панел с уредите е позициониран пред шофьора и прави препратки към прецизното часовникарство.

Той се допълва от цветен Head-up дисплей с информация, разположен върху прибираща се опушена метална пластина. Качеството на използваните материали и на оборудването и грижата, с която е извършено всичко, поставя модерния и изискан интериор на Peugeot 508 на най-високо световно ниво. В модела се предлагат безброй системи за комфорт и безопасност - безконтактен достъп и запалване, автоматична електрическа ръчна спирачка, автоматично включване на късите и дълги светлини, двузонов автоматичен климатик, Hi-Fi система JBL, система за наблюдение на мъртвата зона, цветна камера за движение на заден ход и др.

Новото Peugeot 508 ще се предлага с бензинов турбодвигател 1.6 THP 165, свързан с 6-степенна механична скоростна кутия или с новата 6-степенна автоматична трансмисия. Дизеловата гама се затвърждава с лансирането на новия двигател 2.0 BlueHDi със 150 к.с., съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия и нов 2.0 BlueHDi със 180 к.с.

Във седана RXH с технологията HYbrid4 работят заедно или отделно мощният 2,0-литров турбодизелов двигател със 163 к.с. и електрическият мотор с 37 к.с., свързан към задните колела. Четирите режима на управление ZEV, 4WD, Sport и Auto предоставят на шофьора лекота при шофиране и удоволствие от управлението. Постига се и голяма икономия -  Peugeot 508 HYbrid4 постига комбиниран разход на гориво от 3,3 л/100 км.

С независимо предно окачване с двойни носачи за по-мощните дизелови версии или Pseudo McPherson при другите версии и многораменно задно окачване, новото Peugeot 508 продължава да предлага забележителна комбинация между комфорт и пътно поведение. Новото Peugeot 508 се произвежда във френския град Рен за европейския пазар и във Вухан за китайския пазар. Лансирането в Европа ще стартира от 10 септември тази година, а в Китай новото Peugeot 508 ще се продава от януари 2015 г.