Alfa Romeo обяви, че компанията стартира продажбите на суперспортната модификация Quadrifoglio на SUV модела Stelvio, който записа най-доброто време в в своя клас по време на тестове на легендарната писта Нюрбургринг

Основният акцент при Stelvio Quadrifoglio попада върху неговото сърце. Двигателят на луксозния суперспортен автомобил е 2.9-литров, V-образен, шестцилиндров Bi-Turbo бензинов, разработен съвместно с Ferrari. Максималната мощност на колата е 510 конски сили при 6500/мин, а максималният въртящ момент от 600 Нм е наличен в работния диапазон от 2500 до 5000/мин.

В комбинация със специално калибрираната осемстепенна роботизирана предавателна кутия, системата за задвижване на четирите колела Q4 и интелигентното адаптивно окачване, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди и да развие максимална скорост на движение от 283 км/ч.

В началото на април, Alfa Romeo разшири модификационната гама на Stelvio, като добави два нови двигателя, както и първата версия със задно задвижване.

Alfa Romeo BG