Американската компания Fisker Automotive, която бе купена от Wanxiang Group след фалита си, в скоро време ще смени наименованието си с ELUX. За това съобщава Reuters, като се позовава на вътрешен източник. Причините за това решение за момента не са известни. Отбелязва се, че след преименуването на компанията новият автомобил на калифорнийския автомобилен производител ще получи името Karma ELUX. Производството на седана трябва да започне през следващата година. При това компанията още не е решила къде ще прави новия автомобил. По-рано бе съобщено, че възроденият седан ще бъде сглобяван във Финландия, но Wanxiang Group отказва този вариант.

„Отчетохме почти 250 грешки, които трябва да поправим , преди да възстановим производството”, каза по-рано един от представителите на Wanxiang Group.
Освен Karma компанията разработва още един седан. Новият модел ще бъде представен през 2017 г. Възможно е да става дума за хибридния седан Atlantic, над който Fisker Automotive работеше до фалита. Производството на автомобила най-вероятно ще се осъществява в САЩ. Нека да припомним, че автомобилният производител Fisker, основан през 2007 г., се занимава с производство на екологични супер автомобили. Седанът Karma е оборудван с хибридна задвижваща система, която се състои от 2,0-литров бензинов двигател с мощност 260 к.с. и електромотор със 161 конски сили, а акумулаторите могат да се зареждат от битовата електрическа мрежа. След като произведе 2450 коли, компанията Fisker остана без пари и преустанови производството. През 2013 г. бе обявен фалит, а неотдавна активите на компанията бяха купени от производителя на резервни части и аксесоари Wanxiang, който обяви старта на проекта New Fisker.

Информация на "Auto Motor und Sport"-ams.bg