Apple съкрати няколко секции и уволни десетки служители, работещи върху първия безпилотен автомобил на корпорацията. The New York Times счита, че най-вероятно технологичният гигант се е сблъскал с непредвидени трудности при реализацията на този проект.

Apple каза, че уволнението на специалистите се е наложило поради "рестартирането" на проекта и отказа да дава повече информация.

Преди около една година се разбра, че Apple влага огромни усилия по създаването на безпилотен електрически автомобил в рамките на проекта Titan и възнамерява да анонсира своите първи електромобили през 2019 година. Появиха се и съобщения в информационните канали, но всичко остана в сферата на слуховете.

New York Times допълва, че съкращаването и уволнението на специалисти показва, че има сериозни проблеми в създаването на безпилотния електромобил, въпреки нарастващите инвестиции в този проект. Към днешен ден, тестовете с първите прототипи на тези електромобили се провеждат в затворени помещения. От месец юли по проекта Titan работи и Боб Мансфийлд, който преди това беше вицепрезидент на корпорацията, отговарящ за хардуера на Apple.

 

Източник: kaldata.com