За да отбележи края на производствения живот на Vanquish, Aston Martin анонсира нова специалната върхова серия на модела- Vanquish S Ultimate.

Специалната нова серия, в която ще бъдат включени само 175 автомобила, е разработена на базата на Vanquish S Coupe и Volante, и се отличава с редица карбонови апликации, както и със специални Ultimate декорации в розово злато. Автомобилите ще бъдат налични в три екстериорни цветови схеми и с избор между три нива на изпълнение на интериора, а задвижването е поверено на атмосферен шестлитров, V-образен, дванадесетцилиндров двигател с максимална мощност от 595 конски сили.

В екипировката на всеки Vanquish S Ultimate са включени също така осемстепенна роботизирана предавателна кутия, адаптивно окачване с три режима на поведение, спортни спирачни апарати с карбон-керамични дискове и други.

Първите доставки на представителите на серията Aston Martin Vanquish S Ultimate, базовата на цена на която е определена на 278 995 евро за Vanquish S Ultimate Edition Coupe и 293 995 евро за версията Volante, ще бъдат осъществени през първата четвърт на следващата година.

Auto press