Днес Aston Martin разпространи първите изображение на специална версия AMR Pro на хиперкара Valkyrie, която е предназначена за употреба единствено на затворени трасета.

От Aston Martin споделят, че Valkyrie AMR Pro се разработва успоредно с шосейната версия на модела, но няма право да се движи свободно по световните пътища. От компанията ще произведат само 25 представителя на специалната версия, първите доставки ще бъдат осъществени през 2020 година, а всеки един от автомобилите вече е продаден.

Най-сериозните разлики между двете версии на Valkyrie са свързани с допълнителната работата, свършена по аеродинамиката, в това число значително по-големи предни и задни спойлери, нови настройки на активните аеродинамични елементи, увеличена мощност на 6.5 литровия V12 двигател на Cosworth, по-малки- 18-цолови, джанти, намалено тегло, увеличена максимална скорост на движение (очаквана близка до 400 км/ч) и други.

Завършената версия на Valkyrie ще достигне при своите първи собственици в началото на 2019-та година, като моделът ще бъде произведен в лимитирата серия от само 175 единици, 25 от които ще могат да бъдат управлявани свободно само на закрита писта или маршрут.

Aston Martin Valkyrie ще бъде оборудван със специално разработен от Cosworth 6.5 литров V12 мотор, който ще бъде комбиниран с изцяло нова и проектирана за модела от Ricardo седемстепенна роботизирана предавателна кутия и лека хибридна батерийна система на Rimac.

AutoPress