Германците от Audi официално представиха обновения хечбек A1. След фейслифта моделът е получил новите 3-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели 1.0 TFSI и 1.4 TDI ultra, с мощност съответно 95 и 90 к.с. По този начин моделът А1 става първият в историята на марката Audi, получил 3-цилиндрови агрегати. Германците са подготвили общо шест двигателя за обновения хечбек A1.

Освен 3-цилиндровите двигатели в гамата влизат бензиновите мотори 1.4 TFSI със 125 и 150 к.с., и 1.8 TFSI със 192 к.с., както и 4-цилиндровият турбодизелов агрегат 1.6 TDI с мощност 116 к.с.

Всички двигатели се комбинират стандартно с 6-степенна механична скоростна кутия, а като опция се предлага 7-степенната автоматична трансмисия с два съединителя S tronic, серийна само при най-мощния мотор. Топверсията на хечбека S1 не е претърпяла промени. Тя се задвижва от 2,0-литров турбомотор с мощност 231 к.с. и система за двойно задвижване Quattro.

След фейслифта в Audi A1 се е появил нов усилвател на кормилното управление, а като опция се предлагат и регулируеми амортисьори, чиято твърдост се променя с помощна на системата Audi drive select. Тя позволява да се подобри реакцията на двигателя при натискане на педала на газта и да се промени начинът на работа на автоматичната скоростна кутия.

Дизайнът на обновения хечбек е изпълнен в стилистиката на спортната версия S1.

Обновеното Audi A1 е получило нови основни светлини, модифицирани ниши за фаровете за мъгла, както и различни задни светлини. Дължината се е увеличила с 3 см до 3,98 м. Интериорът е без промяна.

Източник: в-к Монитор/http://www.monitor.bg/

*Снимка: Audi