Нов автобус, всъщност хотел на колела ще тръгне по първите си маршрути през есента на тази година в Обединеното кралство.

Известният британски производител на матраци – Simba представи свой проект за автобус със спални места с име Sibma. Така производителят на матраци ще се пробва в нов за себе си бизнес – пътническите превози. За целта и представи тази наистина уникална по комфорт концепция за спален автобус с име Snoozeliner.

Салонът на автобуса е разделен на едноместни купе-клетки в които са инсталирани специални матраци Simba с памет. Всяко купе е отделено от прохода със подвижни жалузи, а вътре в тях има индивидуално осветление и вентилация. Предвидена е специална златиста светлина за добър сън, налице е и ароматизатор с възможност за подбор на уханията.

На разположение на пътниците са Wi-Fi и гнезда за зареждане USB, пътниците ползват безплатни напитки – кафе, минерална вода и различни плодови коктейли.

Първите автобуси Snoozeliner ще работят на осеми маршрута между четири английски града. Пускането на новата транспортна услуга е предвидено за есента на тази година.

autopress