Днес, по време на пресконференция в БТА, бяха обявени финалистите в 22-то издание на конкурса Автомобил на годината на България. По традиция, журналистите от Прес Авто Клуб България ще изберат победители в шест основни категории, а от тях ще бъде излъчен краен, който ще бъде и носител на наградата Кола на годината 2019.

В категорията Леки автомобили, финалната петица е оформена от Audi A6, BMW 8, Ford Focus, Kia Ceed и Peugeot 508.

При Многофункционалните сили ще премерят Citroen Berlingo, Opel Combo, Peugeot Rifter, Mercedes X-клас и Ssangyong Musso, а за Градски автомобил на годината 2019 на страната ще бъде излъчена една от кандидатурите на BMW X2, Hyundai Kona Electric, Mahindra KUV 100, Nissan Leaf и Volvo XC40.

При Еко автомобилите, номинациите са за Hyundai Kona Electric, Lexus LS, Mitsubishi Outlander PHEV и Nissan Leaf, а в Премиум категорията финалистите са Audi Q8, BMW 8, BMW X5,
Volvo V60 и VW Touareg.

Най-сериозна е конкуренцията в групата на набиращите непрекъснато по-голяма популярност кросовър автомобили. До финалната фаза на конкурса Автомобил на годината 2019 на България тук достигат BMW X5, Citroen C5 Aircross, Honda CR-V, Suzuki Jimny и VW Touareg.

Победителите в конкурса Автомобил на годината 2019 на България ще станат известни в сряда вечерта.

*Конкурсът „АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА 2019“ е интересен и важен, както за бизнеса, така и за всеки клиент, който се интересува и му предстои да избира кола. Тази година в провеждането му се включиха редица партньори: веригата бензиностанции OMV с висококачествените си горива MAXX MOTION; фирма Лазурит 94, която предлага най-добрите авторепарационни услуги и бои – тя, между другото ще празнува тази година четвърт вековен юбилей на нашия пазар. Официалната церемония ще се проведе в луксозната атмосфера на Естерхази бар, а гостите ще се насладят на френските вина LAROCHE и ирландското Tullamore Due.

autopress