Nissan представя впечатляващата концептуална разработка Xmotion по време на международното изложение в Детройт и с негова помощ намеква за революционен компактен SUV на марката.

Nissan Xmotion е с шестместен, конфигуриран в реда, интериор, а за дизайна му от марката споделят, че съчетава японската култура и традицонно майсторство с американските решения за многопрофилност, в комбинация с ново поколение на технологията Nissan Intelligent Mobility.

Xmotion дава представа за развитието на дизайна на Nissan, в който можем да очакваме по-изразителни и футуристични стилистични решения, както и решителни нови вариации на класически решения. Типични примери за това, при концептуалната разработка откриваме в дизайна на 21-цоловите джанти, футуристичният делим багажник за тавана и уникалните задни светлини.

 

По отношение на интериорното оформление, от Nissan коментират, че дизайнът на пода му е вдъхновен от реката, а средната конзола изпълнява ролята на мост. Инструменталният панел пък е модерна интерпретация на традиционния похват kigumi за дървена сглобка, а общо във вътрешността има оформени седем дигитални екранни секции. Екраните и инфо-развлекателната система на Xmotion могат да бъдат контролирани чрез жестове и дори само движение на очите, а гласовото управление допринася за още по-високия комфорт и безопасност на пътя.