Skoda разпространи първите снимки и информация за обновената версия на модела си Fabia, който ще бъде демонстриран за първи път по време на международното изложение в Женева в началото на март и ще бъде лансиран на пазара през втората половина на тази година.

Основните промени при Fabia са свързани с промените в дизайна на предната и задната част на автомобила с диодни светлини, обновен интериор, четирите еднолитрови двигателни версии, допълнителното оборудване, в това число инфо-развлекателната система Swing с 6.5-инчов екран, нови хитроумни предложения от семейството Simply Clever и други.

Еднолитровите MPI версии на обновената Skoda Fabia идват във версии с максимална мощност от 60 и 75 конски сили, а двете TSI модификации обещават 95 и 110 конски сили. Топ-версията на модела може да бъде поръчана със седемстепенна роботизирана DSG предавателна кутия.

В оборудването на обновената Fabia вече фигурират и няколко нови системи за активна безопасност, в това число система за регистриране на превозно средство в мъртвата точка на погледа на водача, системата Light Assist за автоматично превключване на дългите светлини към къси и други.