АвтоВАЗ провежда пътни изпитания на спортната модификация на седана Lada Vesta. От стандартното изпълнение на модела, новата спортна модификация се различава с намаления си пътен просвет, има други пружини и амортисьори, по-мощна спирачна система и доработена предавателна кутия.

Модификацията Sport ще се предлага с два различни мотора – 1,8 литра бензинов с мощност 149 к.с., за който от компанията обещават по-нататък форсиране до 180 к.с. и 1,6-литров двигател с мощност 140 к.с., взет назаем от спортната модификация на Lada Kalina - NFR.

Във видеото разказва за колата главният дизайнер на АвтоВАЗ Стив Матин.

 

Прототип на пазарната спортна модификация на Lada Vesta беше показан миналата година по време на международния автосалон в Москва. Подобно на концепта и серийното изпълнение има боядисани в черно покрив и външни огледала, 17-цолови колела, надписи на купето Sport, заден спойлер, променени спрямо станадартното изпълнение на автомобила задна и предна брони. Производството на Lada Vesta Sport ще започне през февруари следващата година, а в продажба моделът ще излезе през април.