На автосалона в Лос Анджелис британската компания Bentley официално представи концептуалния кабриолет Grand Convertible. Ръководството на автомобилния производител не изключва появата на серийна версия на новия модел, която ще стане първият голям кабриолет на марката след Azure, произвеждан до 2010 г. „С нетърпение очакваме реакциите на нашите клиенти за този автомобил.

Гарантираме, че ако новият модел стане сериен, то това ще бъде ексклузивен и колекционерски модел в ограничена серия”, заяви управителят и президент на Bentley Волфганг Дюрхаймер. Дизайнът на Grand Convertible е изпълнен в стила на седана Mulsanne.

През 2012 г. производителят показа на малка група от хора кабриолет, направен на базата на лимузината с 4 врати, а през лятото на 2014 г. стана ясно, че компанията възнамерява да превърне Mulsanne в моделна линия, като добави открита и двуврата версии.

Новият модел Grand Convertible се задвижва от 6,75-литров бензинов двигател V8 с два турбокомпресора. Моторът е с мощност 537 к.с. 1100 Нм въртящ момент. Аналогичен агрегат се използва в спортния седан Mulsanne Speed, в който се съчетава с 8-степенен автоматик.

Каросерията на Bentley Grand Convertible е оцветена в специален син цвят Sequin Blue, който дизайнерите на марката са заимствали от костюма на един от клиентите.

Капакът и предното стъкло са оцветени в сребристо, наподобяващо течен метал. Дълбокият син цвят на каросерията се подчертава контрастно от алуминиевите джанти с пет спици, направени ръчно, след което повърхността им е била полирана до ослепителен блясък.

В интериора на Grand Convertible е използвана 14 различни вида естествена кожа, а капакът зад седалките е направен от дърво и наподобява палубата на скъпа яхта.

Източник : в-к Монитор/http://www.monitor.bg/