След като BMW представи обновената Серия 6 в Детройт, сега Alpina продължава с осъвременяването на B6 Gran Coupé. Най-важната промяна е, че 4.4-литровият битурбо V8 сега развива 600 к.с. С увеличението на мощността с 60 к.с. моделът Alpina излезе доста над M6 на BMW. Максималният въртящ момент на осемцилиндровия мотор възлиза на  800 Нм. Това увеличение е постигнато благодарение на ново конфигурираната изпускателна система и ревизираното впръскване. Времето на спринта на B6 Gran Coupe със задвижване на четирите колела намалява на 3,8 секунди, а максималната скорост е увеличенаа на 324 км/ч.

Alpina B6 Gran Coupé с деликатно променена визия.

Наред с увеличената мощност на двигателя, новата Alpina B6 се отличава с нова предна броня, префасонирани бъбреци на радиатората решетка и нов дизайн на капака на двигателя с два купола. Задните джанти са по-широки и са обути в гуми с размер 295/30. Освен това предните спирачни апарати са боядисани в синьо с логото Alpina, задните спирачни дискове са по-големи, логото B6 украсява B-колоната, а фаровете стандартно са изцяло с адаптивно LED осветление. Интериорът серийно е в кожен салон. Съществува опция от по-високоефективна спирачна система за предната ос и титаниева изпускателна система.
Автомобилът с четири врати, както и преди, е оборудван със задвижване на всички колела Xdrive и осемстепенна автоматична трансмисия Switch-Tronic, произведена в сътрудничество с ZF. Трансмисията е оптимизирана, за да поеме по-висок въртящ момент. Що се отнася до окачването, баварците са калибрирали амортисьорите и стабилизаторите, монтирали са по-твърди пружини.

Поръчките в САЩ ще започнат в началото на март, доставката на автомобила е предвидена за  юни. За момента не е обявена цената.

Информация на "Auto Motor und Sport"-ams.bg