BMW Group, в лицето на подмарката си BMW i, отново записа името си в автомобилната история, като се превърна в първата компания в света, която предлага заводска система за индуктивно зареждане на електрифицирани автомобили. 

Производството на системата BMW Wireless Charging, която е част от стратегическия план за развите NUMBER ONE > NEXT на гиганта, започва през юли тази година, като инсталацията може да бъде поръчана на лизинг с модела 530e iPerformance. Системата за индуктивно зареждане ще бъде налична за поръчка първо в Германия, скоро след което тя ще стане достояние и на клиентите във Великобритания, САЩ, Япония и Китай. 

Системата BMW Wireless Charging е предназначена за употреба както в закрити гаражи, така и на открито, като процесът по презареждането на батерията на електрифицираната кола е автоматичен и започва в момента, в който тя се позиционира върху специалната плоскост (GroundPad). От компанията коментират, че зареждането на батерията на 530e iPerformance може да бъде осъществено за три часа и половина.