Световна премиера: ексклузивни M Performance части за новото BMW M5. Световна премиера: с 2018 BMW M3 30 Years American Edition, създадено от BMW Individual в САЩ ще бъде отпразнуван 30-тия рожден ден на М3


От световната си премиера през август новото BMW M5 (среден разход на гориво: 10,5 л/100 км; CO2 емисии: 241 г/км) привлича вниманието по целия свят. На SEMA Show в Лас Вегас BMW представя още един акцент: всеобхватната гама от ексклузивни M Performance части за BMW M5. Всички компоненти от програмата от аксесоари на M Performance

са разработени въз основа на опита на BMW M GmbH от моторните спортове и са съгласувани перфектно. Те подчертават не само спортно-луксозното излъчване на High-Performance лимузината, но и отговарят на функционалните изисквания по отношение на аеродинамиката, охлаждането и олекотената конструкция. Ексклузивните M Performance части за BMW M5 до голяма степен ще бъдат налични за допълнителен монтаж при въвеждането на пазара на автомобила през март 2018 година, други продукти ще ги последват през юли 2018 г.

Перфектна аеродинамика

Сред множеството акценти на разработената специално за BMW M5 палитра от аксесоари е и пакетът от M Performance аеродинамични компоненти. Всички детайли са изработени в сложен процес на ръка от лек карбон. Като аеродинамични компоненти се предлагат: предна броня с нов дизайн, елементи за праговете, заден спойлер Pro от карбон, както и заден дифузор. Всички тези компоненти подчертават мощното и спортно излъчване на BMW M5 и в същото време осигуряват оптимизирани качества, както и още по-спортно поведение на пътя.

Допълващите компоненти от програмата от аксесоари M Performance Parts са съгласувани перфектно с аеродинамичния пакет и поставят допълнителни акценти при BMW M5. Предните решетки и декоративните решетки на страничните Air-Breather от видим карбон с лого М5 и карбоновите M Performance корпуси на страничните огледала допълнително подчертават карбоновата визия. M Performance фолиото на страничните прагове подчертава елементите на праговете и оптимално допълва спортното излъчване на аеродинамичния пакет.

Технологии от състезателните писти за пътя

Мощността на BMW M5 достига до пътя благодарение на най-новите технологии от моторните спортове, които в същото време гарантират и уверено поведение до граничния режим. Създаденото специално за BMW M5 ново BMW M Performance регулируемо окачване осигурява още по-добро поведение на пътя с по-спортните си настройки и повишава динамиката на управлението благодарение на по-директната връзка с каросерията. Освен това то е и визуален акцент с червените си винтови пружини. Опорите на пружините са регулируеми. Увереното поведение при завиване се гарантира от Carbon керамичната спирачна система. Спирачните накладки са базирани на наложилите се в моторните спортове състезателни накладки и предлагат преимущества като по-къс спирачен път, по-добри реакции на спирачките, както и по-висока термична устойчивост. От моторните спортове и заимстван и M Performance Drive Analyzer, новаторски инструмент за записване и анализиране на всички важни данни от шофирането. Системата предлага всеобхватни, професионални възможности за запис и анализ, което се оценяват и изобразяват върху смартфона. Drive Analyzer установява множество важни данни като например различни данни за двигателя, скоростта и върховите стойности, актуално включената предавка, използването на педалите на газта и спирачката или страничното ускорение. Веднага след записването резултатите могат да бъдат разгледани под формата на видео или графично изображение на смартфона чрез безплатното за клиентите на BMW приложение M Performance Drive Analyzer. За водачите, които желаят да запечатат пътуванията си на филм, BMW M Performance Parts предлага Trackfix закрепването за екшън-камери, които могат да бъдат монтирани в предната или задната част на автомобила на винтовите втулки за халките за теглене.

Спортно-динамично излъчване до най-дребните детайли

Частите M Performance за BMW M5 M осигуряват чисто състезателно усещане във всекидневието – дори и по отношение на визията. Това включва и състезателните ленти в типичните за М цветове: те допълнително подчертават спортния дизайн на BMW M5 и придават на автомобила много индивидуален характер. Истински магнит за погледите е и изработеният в сложен процес на ръка M Performance капак на двигателя, благодарение на който състезателните гени се виждат ярко там, където се заражда динамиката: в моторния отсек. Тази състезателна визия продължава и в компонентите за интериора на автомобила. С характерната си геометрия, екстремно подчертаните зони за хващане от Alcantara, както и карбоновият детайл M Performance воланът също осигурява чисто състезателното усещане. То се подсилва от новите карбонови лостчета за превключване, както и лайстната на селектора на трансмисията от карбон. Излъчването в интериора се допълва перфектно от M Performance стелките. От окачването до интериора: дори и най-дребните детайли демонстрират, че корените на BMW M5 и M Performance Parts са в моторните спортове – това важи дори и новият калъф за ключа на BMW M5. Той е изработен от комбинация от висококачествена Alcantara и карбон и предлага идеалното съчетание между състезателен дизайн и функционалност. Истинско изявление е и LED проекторът на логото на M Performance, който допълва гамата от предложения за BMW M5.

M Performance Parts за MotoGPTM

Скоро своята премиера ще отпразнува и един уникат за състезателните писти: BMW M5 MotoGPTM Safety Car. От1999 г. BMW M е партньор на организаторите на MotoGP Dorna Sports като „Official Car of MotoGP“ и със своя автомобилен парк от Safety Car осигурява сигурността при най-бързата серия от мотоциклетни състезания в света. Също както и предишните модели, BMW M5 MotoGP Safety Car е оборудвано с множество части BMW M Performance, за да може оптимално да отговори на особените изисквания към водещ автомобил в професионалния състезателен спорт. Сред тях са M Performance аеродинамичните компоненти, както и BMW M Performance спортната изпускателна система от титан. BMW M5 MotoGP Safety Car ще излезе за пръв път на състезателната писта през ноември при финала на сезон 2017 във Валенсия, Испания. През сезон 2018 то ще бъде върховият модел на флотилията на BMW M MotoGP Safety Car.

BMW M5: новият High-Performance седан

Благодарение на множеството си иновативни функции новото BMW M5 предлага перфектна управляемост до граничния режим на динамиката на управлението – както на пътя, така и на състезателната писта. Сред тях е и новоразработеното, специфично за М задвижване на четирите колела M xDrive, което се монтира за пръв път на BMW M5. То гарантира оптимизирана динамика на управлението благодарение на прецизната управляемост и перфектното сцепление. Сърцето на BMW M5, 4,4-литровият V8-двигател с технология M TwinPower Turbo, е модернизиран всеобхватно от инженерите на М. Той развива 441 кВт/ 600 к.с. и максимален въртящ момент от 750 Нм, което означава значително повишение на динамиката в сравнение с предшественика. Новото BMW M5 ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3,4 секунди. Пренасянето на мощността е поверено на нова осемстепенна M Steptronic трансмисия с Drivelogic. Принос за оптимизираната динамика на управлението имат специфичната за М кинематика и еластокинематика на елементите на окачването. Важен фактор по отношение на динамиката е и теглото: до е понижено допълнително благодарение на покрива от лека, армирана с въглеродни нишки пластмаса.

„Need for SpeedTM Payback“: индивидуализация и High-Tech карбон и в интерактивна видео-игра

При представянето на BMW M5 BMW поема по иновативни и поразителни пътища: благодарение на партньорството с Electronic Arts световната премиера за пръв път се състоя във видеоигра – в „Need for SpeedTM Payback“. Така BMW и Electronic Arts представиха новото BMW M5 за пръв път на Gamescom в Кьолн, най-голямото изложение в Европа за интерактивни игри и развлечения. Също като в реалността, играчите на „Need for SpeedTM Payback“ (Release: 10 ноември 2017 г.) също могат да облагородят своето виртуално BMW M5 със специално разработените за този автомобил M Performance Parts. При мисиите и състезанията геймърите печелят виртуални пари, с които могат да закупят оригинални BMW аксесоари от програмата на M Performance Parts за BMW M5. Тези оригинални части, сред които и компоненти от високотехнологичния материал карбон, също като при реалното BMW M5 са съгласувани както с автомобила, така и помежду си. Дори и във виртуалния свят те осигуряват осезаемо повишаване на динамиката и индивидуалността.

Световна премиера: с 2018 BMW M3 30 Years American Edition в САЩ се празнува 30-тия рожден ден на създаденото от BMW Individual M3, чийто уникален дизайн е дело на BMW Group Designworks (ще се предлага само в САЩ)

BMW M3 (среден разход на гориво: 8,8 (8,3) л/100 км; CO2 емисии: 204 (194) г/км) е един от най-всепризнатите автомобили в бранша. То може да се похвали с дълга, практически безгранична история на успеха и дори и днес е признато за един от най-расовите мощни автомобила за пътя. С въвеждането на първото поколение на BMW M3 през 1986 година BMW M революционизира конвенционалния спортен автомобил, който беше насочен преди всичко към мощността. Първоначално то е планирано като специален хомологационен модел за състезанията с туристически автомобили от Група А като Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft (DTM). Въвеждането му на пазара в САЩ през 1987 година отбелязва раждането на една легенда в Америка, като по случай юбилея от 30 години на пътя и на състезателната писта BMW Group Designworks съвместно с BMW Individual създават уникален дизайн, чиито гени от моторните спортове блестят още по-ярко благодарение на американската иконография.

Екстериорът – вдъхновен от оригиналния цвят на М и мотива на американския национален флаг

Опирайки се на опита си в Америка BMW Group Designworks създава един вдъхновен от американските цветове мотив за 30-тия рожден ден на BMW Серия 3 в САЩ. Как би могло по-добре да се отпразнува въвеждането на М3 в САЩ, ако не в червено, бяло и синьо? BMW M3 30 Years American Edition 2018 стартира като BMW M3 с пакет Competition и шестстепенна механична скоростна кутия, но скоро се превръща в един много особен, уникален автомобил, който се разпознава по впечатляващия си цвят Frozen Red II Metallic. Цветът на лаковото покритие е обозначен като „frozen“ заради ниската си степен на блясък и извиква усещането за автомобил, покрит със скреж. Поради това топлината на червения пигмент отвътре излъчва още по-силно и осветява мускулестите повърхности на BMW Серия 3. Освен това цветът Frozen Red II Metallic влиза в диалог с легендарния цвят BMW Hennarot на оригиналните M3 от 80-те години на миналия век. След бляскавата си ера през 80-те години позлатяването се завръща и допълва визията с комплект уникални златисти M Performance Lалуминиеви джанти (Style 763M - 19 инча отпред, 20 инча отзад), чийто цвят е вдъхновен от състезателните джанти на M3 E30 Warsteiner DTM. Ексклузивни акценти в екстериора са и лентите на покрива в цвета на М, които подчертават М идентичността върху висококачествения материал на покрива от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP), както и графиката „30th Anniversary“ върху сенника на задния прозорец.

Екстериорът се допълва от типичните три американски цвята в оформлението на интериора

Едва ли е възможно интериорът да бъде по-уникален. Дизайнерите ясно осъзнават, че нищо не е по-американско от червеното, бялото и синьото. При отварянето на вратата на BMW M3 30 Years American Edition 2018 става ясно, че интериорът продължава темата на екстериора с майсторски изработената трицветна кожена тапицерия Merino на BMW Individual. Бялата кожа BMW Individual Merino е фон на червените ленти и сините блокове.

Червените ленти са от кожа Merino в Mugello Red, а синьото е от кожа Merino във Fjord Blue. Червените, бели и сини контрастни шевове осигуряват патриотичен детайл дори и в най-малкия детайл. Червени ленти са разположени и на страничните бордове, на долната част на арматурното табло и тапицериите на вратите. Сините елементи са върху повърхността на седалката. Белите повърхности (Opal white) са украсени с червени контрастни шевове по седалките, по долната част на арматурното табло и средната част на тапицериите на вратите, докато върху повърхностите в Mugello Red изпъкват белите контрастни шевове по лентите на страничните бордове, по долната част на арматурното табло и по горната и долната част на подлакътниците. Върху черната кожа в долната част на арматурното табло от страната на водача, по скоростния лост, опората за коляното на средната конзола и маншона на скоростния лост изпъкват контрастните шевове в синьо и червено. Освен това пресъздаденият на вратите американски флаг е украсен със златен подгъв. Графиката за 30-тия рожден ден е вдъхновена от Серия 3. Като контрапункт на червения, белия и синия цвят е графиката с дискретен мотив върху подглавника, декоративната лайстна и сенника на задното стъкло. Върху ахроматичната графика над американския флаг е изписана цифрата „30“, което символизира 30-те години, през които BMW M3 въодушевява американците в САЩ.

BMW M3 30 Years American Edition е допълнено чрез BMW M Performance аксесоарите

Амортисьорите на BMW M3 30 Years American Edition 2018 (среден разход на гориво: 8,8 (8,3) л/100 км; CO2 емисии 204 (194) г/км) с контрастни червени пружини са характерен отличителен белег на M Performance спортното окачване, което позволява на водача снижаване на окачването с 5 до 20 мм чрез регулируемите опори на пружините. Благодарение на M Performance спортното окачване водачът може да се наслади на вдъхновена от моторните спортове динамика на управлението и във всекидневието. При това уникално М3 аеродинамиката от моторните спортове присъства под формата на BMW M Performance заден спойлер. Този изработен изцяло на ръка от „Carbon Fiber“ аеродинамичен компонент (крило, странични части, профил, ъглови опори) е акцентиран от Racing Stripes, които пренасят опита от моторните спортове по пътищата и състезателните писти. Заимстваните директно от моторните спортове уникални, златисти M Performance джанти, които са фрезовани от една кована заготовка и са с оптимизирано тегло, допринасят за още по-доброто поведение при завиване, а с това и за допълнително повишаване на динамиката на управлението. За максимално сцепление и най-висока динамика джантите са специално пригодени за гуми Michelin Pilot Sport Cup 2. Олекотената изпускателна система с управляеми клапи и титаново изпускателно гърне създава зареден с емоции звук, който напомня на състезанията със спортни автомобили и чиито изпускателен накрайник от карбон с диаметър 93 мм и лого на М осигурява впечатляваща, неподражаема визия. В интериора трицветното оформление, което създава усещане за най-високо качество, е допълнено от M Performance подлакътниците, дръжките на вратите и скоростния лост. Изисканите материали придават изключителна визия на подлакътника: Alcantara и карбон, украсени с трицветни М контрастни шевове. Визуално шевът образува една линия, която продължава M Performance визията през средната конзола и M Performance скоростния лост до дръжката на ръчната спирачка.

 

bmw

Един щастлив клиент ще може да седне зад волана на това уникално BMW M3 30 Years American Edition 2018, което вероятно ще може да бъде закупено след края на шоуто.

 bmw.bg