BMW обяви, че първите предпроизводствени бройки на изцяло новото моделно попълнение Х7 са били произведени във фирмения комплекс на марката в Спартанбург, САЩ, и по този начин се поставя началото на обратното броене до представянето на серийната версия на новия SUV флагман на марката в края на следващата година.

От баварската компания коментират, че следващата стъпка по бъдещото пазарно лансиране на BMW X7 ще бъдат множество тестове в реални пътни условия и в различни екстремни условия.

“Горди сме да произвеждаме BMW X7 тук в Спартанбург, домът на нашите Х-модели. Това е много специален автомобил и нашите работници очакват с нетърпение поредния член на Х-семейството. Заедно с BMW X7, общо пет модела BMW X ще бъдат изнасяни от Спартанбург за четирите краища на света”, коментира Кнуд Флор, директор на завода BMW Group Spartanburg.

 

През миналата година, в завода на BMW в Спартанбург са произведени рекордните над 411 000 коли, което прави съоръжението най-голямото в мрежата на BMW Group. Около 70% от производството му е предназначено за износ в 140 държави.

BMW Group / autopress