През 2018 година, Bridgestone, най-големият производител за гуми и каучукови изделия в света, бе избран да предостави над 120 нови гуми като оригинално оборудване в EMEA. Това представлява увеличение от повече от 30%. Компанията осигурява над 40 различни модела гуми за 15 различни производителя на автомобили.

Bridgestone води индустрията към инвестиции в научноизследователската и развойна дейност. Производителите на оригинално оборудване (OEM) очевидно оценяват това. Качеството и иновациите на гамата от висококачествени гуми на Bridgestone са подчертани от производителите на автомобили, които се ангажират да ги използват като оригинално оборудване, включително марки като Toyota, Mercedes и Porsche.В същото време Bridgestone продължава да служи като основен доставчик на Audi, SEAT, Skoda и остава стратегически партньор на Volkswagen Group. При Audi обемът на оборудването дори се е удвоил през последните пет години. Освен това, Bridgestone заема силна позиция с BMW. Това се потвърждава най-добре чрез богатия избор на гуми от Bridgestone като оригинално оборудване за BMW Серия 3, BMW Серия 7, BMW X5 / X7 и BMW Z4.

Производителите на автомобили избраха гуми на Bridgestone като оригинално оборудване за голямо разнообразие от модели. Те включват електрически / хибридни автомобили като BMW i3s, Toyota Corolla, новият Audi Q3, универсалният Audi A6 Allroad, Opel Insignia, иновативната серия BMW 8, както и луксозните Porsche Cayenne, спортните автомобили Ferrari Portofino и Renault Mégane RS и R.S. Trophy. Повече от 85% от оборудването е за гуми с диаметър 17" или повече.

Допълнителни усилия

Bridgestone полага допълнителни усилия когато става дума за разработване и проектиране на гуми. Компанията работи в синхрон с производителите, задоволявайки техните искания с въображение и творчество. Гумите са проектирани според специфичните модели на автомобилите, за да осигурят максимално изпълнение. Това позволява на Bridgestone да реагира на всякакви предизвикателства - вариращи от съпротивление при търкаляне и консумация на гориво, до намаляване на шума, комфорт на шофьора и начин на шофиране - и да включи подходящо насочени технологии в гумите, за да постигне специфично подобрение.
Революционна технология

Bridgestone винаги налага по-високи стандарти в областта на технологиите с решения като B-Silent, ologic и подобрената технология Run-Flat. Всеки отделен компонент на гумите на Bridgestone е конструиран така, че да отговаря на изискването на OEM. Най-новите технологии за проектиране на гуми, като износоустойчива смес с Nano Pro технология, високо разпространени смеси със силициев двуокис и нови модели на шарката на протектора, форми на кухини и оптимизирана дълбочина на повърхността, както и иновативни процеси на смесване, позволяват на Bridgestone да намери най-добрия баланс между характеристиките на гумите и настройката на автомобила.Партньорства за в бъдеще

Според Марк Тежедор, вицепрезидент „Оригиналното оборудване“, Bridgestone EMEA, персонализираният подход позволява на Bridgestone да оптимизира уникалния характер на всяко превозно средство. "В индустрия, която претърпява бърза трансформация, където превозните средства стават все по-свързани, автономни, споделени и електрически - Bridgestone предлага нови решения и технологии, отговарящи на най-трудните предизвикателства на производителите на автомобили. Гумите, които разработваме днес, са насочени към посрещане на нуждите през следващите две до пет години и далеч след това."

Партньорствата и съвместната работа доведоха до много повече от индивидуални дизайни. "Това ни позволи да направим крачка в нова посока, която води решително в бъдещето", споделя Тежедор. "Ние създаваме нови гуми, както и решения и услуги за мобилност, които са по-ефективни и по-добре адаптирани към автомобилите и новите автомобилни разработки. Правейки това, ние помагаме на шофьорите да продължат шофирането, независимо от трудностите.

Инфографика (видео) -