Hyundai Motor обяви, че по време на специализираното за потребителска електроника изложение CES в Лас Вегас ще се състои премиерата на новото поколение електрически водороден FCEV модел, като по време на форума ще бъде обявено и неговото окончателно име и допълнителни подробности.

Новият автомобил на Hyundai ще бъде оборудван не само с водородна задвижваща система от ново поколение, но и с нова ADAS (Advanced Driver Assistance System) технология за подпомагане на управлението. На специално изграден щанд на CES 2018, Hyundai ще демонстрира и няколко нови решения за домашна употреба, разработени на базата на достоянията си в областта на водородната технология в автомобилостроенето.

В сътрудничество с SoundHound Inc, Hyundai анонсира разработката на интелигентен порсонален асистент (Intelligent Personal Agent) с гласова комуникация, който също ще бъде демонстриран на CES 2018 и ще бъде наличен в новите модели на марката от началото на 2019 година. Освен на гласови команди за управление на различни функции на своите автомобили, бъдещите клиенти на компанията ще могат да разчитат на богат набор допълнителна информация, в това число и данни в реално време.

Hyundai Motor