AUTOBEST обяви, че Citroen C3 Aircross е събрал най-много точки след гласуването на членовете му и получава наградата AUTOBEST 2018 и Най-добра покупка на Европа за 2018 година.

В крайното класиране, Citroen C3 Aircross е получил общо 1423 точки, а след него остават Opel Grandland X с 1302, Volkswagen T-ROC с 1205, Seat Ibiza с 1190, Ford Fiesta с 1182 и Honda Civic с 1138

“За мен е удоволствие да поздравя Линда Джаксън и нейния екип за спечелването на наградата AUTOBEST 2018”, коментира Иля Селиктар, президент на журито AUTOBEST. “В сериозна конкуренция, C3 Aircross се доказа като шампион, убеждавайки членовете на журито, че той е правилния избор за това издание. Това също така е нова победа за SUV автомобилите, което доказва за пореден път способността на журито а следва не само пазарното развитие, но и да разпознава тенденциите, предлагайки на европейските клиенти реална насока при покупката на автомобили готови за бъдещето”.

Успоредно с анонсирането на големия победител в конкурса AUTOBEST 2018, журито анонсира и победителите в останалите категории, които до момента бяха неизвестни.

Наградата MANBEST 2017 отива при Ли Шифу, основател и председател на гиганта Geely Holding Group, в семейството на който са легендарни автомобилни производители като Volvo Cars, Proton, Lotus и London Taxi, както и стартиращата Lynk & Co, и футуристичната Terrafugia с нейната концепция за летящ автомобил.

Отличието COMPANYBEST 2017 отива при Jaguar Land Rover и признание за невероятното пътешествие на компанията и нейните продукти под ръководството на Ралф Шпет и неговия екип.

Признанието SPORTBEST 2017 е за Фриц Енцингер- вицепрезидент на Porsche LMP1, а а за втора поредна година журито не излъчва победител в категорията TECHNOBEST.

Наградата ECOBEST 2017, присъждана за най-забележителни достижения в областта на екологичните технологии и проекти, е за групата PSA за тестовете за разход на гориво в реални пътни условия в сътрудничество с Bureau Veritas, T & E и France Nature Environment (FNE).

Отличието DESIGNBEST отива при Марек Райхман, шеф дизайнер на Aston Martin Lagonda, SEAT печели признанието SMARTBEST 2017 за интегрирането на виртуалния асистент Alexa на Amazon в автомобилостроенето, а Toyota получава наградата SAFETYBEST за въвеждането на модерната си Safety Sense система, като стандартно оборудване, в почти цялата си гама продукти (92% от всички автомобили на марката в Европа).

В журито AUTOBEST присъстват представители на 31 европейски държави, което го прави най-голямото независимо в света по брой на население на представлявани страни.

Победител в конкурса AUTOBEST през миналата година стана изцяло новото пазарно предложение на SEAT- ATECA

autopress