Френската компания Citroen представи обновена версия на луксозния хечбек DS5. Премиерата на автомобила ще се състои в Женава след две седмици. Продажбите на рестилизирания хечбек започват през лятото на 2015 г. Автомобилът не е получил значителни външни изменения, обновяването се отнася до радиаторната решетка, предната броня и въздухозаборниците. Освен това новият автомобил е получил променени задни мигачи и нови хромирани изпускателни тръби.

В салона на рестилизирания хечбек са монтирани нови седалки с функция масаж, голям сензорен дисплей, на който може да се отразява информация от смартфона и обновена мултимедийна система. Освен това шофьорът разполага със странични огледала с подгряване, система за безключов достъп и стартиране на двигателя, както и аудисистема Denon. Обновеният DS5 е получил още система за предупреждание Lane Departure, система за помощ при потягляне на автомобила от място и камера за задно виждане, чието изображение се прожектира на дисплея.

В двигателната гама на автомобила влизат бензинови и дизелови мотори с мощност от 120 до 210 конски сили. Освен това автомобилът е окомплектован с хибридна задвижваща система, която се състои от 2,0- литров дизелов мотор със 163 конски сили и електродвигател с 37 конски сили.

Информация:"Auto Motor und Sport"-ams.bg