След почти 180 000 реализирани екземпляра от лансирането на модела C3-XR в Китай в края на 2014 година, през пролетта на тази Citroen ще засили допълнително позициите си на местния пазар с лансирането на новото поколение на компактния си SUV автомобил.

От Citroen анонсират, че новият C3-XR е силно подобрен, като дизайнът му е изпълнен напълно според актуалната стилистична линия на марката, а нехнологичната му екипировка е изнесена на изцяло ново ниво.

За C3-XR от Citroen споделят, че той е запазил свежарското излъчване на своя разработен специално за местния пазар предшественик, като дизайнът му е надграден с по-динамична екстериорна стилистика и нови възможности за персонализация. По отношение на интериора, автомобилът идва с възможност за поръчка на панорамен стъклен таван, нови и свежи предложения по отношение на цветовете и материалите, и други.

Основен акцент във вътрешността на новия Citroen C3-XR е новата HSAE инфо-комуникационна система с 9-инчов екран, която идва с възможност за синхронизиране на мобилен телефон с Apple CarPlay, MirrorLink и Baidu Carlife.