Днес Chevrolet разпространи първите подробности за новата топ-версия на легендата си CORVETTE. Новият CORVETTE ZR1 2019 бе анонсиран от компанията като нов крал и по всичко изглежда, че автомобилът разполага с всичко необходимо за да си гарантира този статут.

CORVETTE ZR1 2019 е оборудван с 6.2L V-образен, осемцилиндров двигател, който генерира максимална мощност от 755 конски сили и максимален въртящ момент от внушителните 969 Нм. Автомобилът се предлага с два варианта аеродинамика, като Low Wing е оптимизиран за движение с високи скорости, а High Wing обещава допълнителна притискателна сила при движение на затворено трасе. Вторият от вариантите е наличен в комбинация с карбонови предни елементи, Michelin Pilot Sport Cup 2 гуми, шаси със специални настройки и адаптивно Magnetic Ride Control окачване с акцент върху маневреността в остри завои.

За първи път в историята на ZR1, колата е налична и във вариант с автоматична- осемстепенна роботизирана предавателна кутия, като допълнение към шестстепенната механична трансмисия.

С максимална скорост на движение от над 336 км/ч, CORVETTE ZR1 2019 е най-бързата кола с емблематичното за Chevrolet обозначение, а допълнителна екзотика внася дебютният Sebring Orange Design пакет с Sebring Orange Tintcoat екстериорен цвят, изпълнени в оранжево спирачни апарати и други елементи по екстериора и интериора

CORVETTE ZR1 2019 ще бъде пуснат в продажба през пролетта.

Autopress