Подразделението Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) на Daimler Trucks използва международното автомобилно изложение в Токио, за да анонсира две нови крачки, които прави към популяризирането и евентуалното масово навлизане на пазара на изцяло електрически камиони.

По време на салона MFTBC представи подмарката си E-FUSO и демонстрира за първи път в света концептуалната разработка на тежковарен превозвач E-FUSO Vision One, който се очаква да стане част от портфолиото на компанията в близките години.

С изцяло електрическо задвижване, E-FUSO Vision One е с тегло от около 23 тона и е в състояние да превозва товари с тегло от около 11 тона. От компанията коментират, че това е само с 2 тона по-малко в сравнение с адекватен на него камион с дизелов двигател. Тежковарната машина може да бъде оборудвана с различни като капацитет батерийни блокове, а свободният пробег може да достигне до 350 километра.

Успоредно с премиерата на тежковарната концепция, от Daimler Trucks анонсираха, че през следващите години, всички камиони и автобуси на FUSO ще бъдат оборудвани с електрифицирано задвижване.

Авто пресс