Jaguar Land Rover и Червеният кръст честват Международния ден на доброволеца с дигитален проект „Mapathon“
• Над 150 служители помагат на Червения кръст да предлага помощ, вода и имунизации в Бангладеш
• През 2016 г. над 10 000 служители на Jaguar Land Rover взеха участие в доброволчески инициативи

В най-голямата досега доброволческа дейност на Jaguar Land Rover повече от 150 служители взеха участие в първото за компанията събитие „Mapathon“, в което чертаха пътища, реки и сгради из широката област на района Куригам в Бангладеш с използването на сателитни изображения. Събитието отбелязва Международния ден на доброволеца и чества 64 години партньорство между Jaguar Land Rover и Червения кръст.

Служителите на Jaguar Land Rover се присъединяват към глобална общност от доброволци, картографиращи области, в които хуманитарни организации като Червения кръст помагат на застрашени хора.Бангладеш беше избрана да подкрепи работата на Червения кръст в района за осъществяване на дейности за намаляване на риска от бедствия и повишаване на устойчивостта на общностите.

Крис Торп, Отговорен бизнес директор, каза: “Всяка година бедствията убиват почти 100 000 души и засягат или изселват още 200 милиона в световен мащаб. Много от тези места не са на никоя карта, което прави трудно достигането до тях в случай на опасност. Взимайки участие в днешния „Mapathon“, нашите служители помагат на Червения кръст да осигурява животоспасяваща подкрепа на застрашените общности в Бангладеш, впрягайки таланта на служителите на Jaguar Land Rover в постигането на истински социален ефект.“

По време на двучасовото събитие, използвайки Humanitarian OpenStreetMap Team Tasking Manager, на всеки доброволец беше разпределена част от територията за проследяване посредством сателитни изображения и очертаване на характеристиките като сгради, пътища и реки. Създадените карти са с отворени данни и Червеният кръст и други неправителствени организации могат да използват картите, когато реагират на кризи.

През 2016 г. рекордните 25 процента от служителите на Jaguar Land Rover в цял свят отдадоха доброволно 100 000 часа, за да подкрепят екипни образователни посещения и общностни проекти, фокусирани върху регенерацията, околната среда, образованието, подкрепата за млади хора и благотворителността.

С повече от 42 000 служители в цял свят Jaguar Land Rover работи в тясно сътрудничество с организации по света, спомагайки за повече знания и по-добър живот. Компанията насърчава служителите да участват в доброволчески проекти в подкрепа на общностите по света и да развиват умения извън обичайните им роли.

Jaguar Land Rover подкрепят Международната федерация на Червения кръст (IFRC) и на Червения полумесец от 1954 г. и са предоставили 120 автомобила на IFRC, които са разпределени по всички кътчета на света.

Тази награждавана инициатива покрива разнообразие от хуманитарни програми в световен мащаб като здравна просвета в Южна Африка, социални грижи в Италия, Португалия и Обединеното кралство, устойчивост в Австралия, водоснабдителни и санитарни проекти в Южен Судан и Бурунди.

Jaguar Land Rover