Приятел на колела, така швейцарският новатор Rinspeed нарече електрическия си автомобил Budii, който е с автономно управление. Моделът дебютира на автомобилното изложение в Женева 2015. Преходът от традиционно към автономно управление ще става постепенно, в това е убеден швейцарският автомобилен иноватор Франк М. Риндеркнехт. Шефът на  Rinspeed визира бъдещото придвижване именно с Budii.

Budii се адаптира спрямо своя шофьор.

Budii, който е базиран на BMW i3, стартира във формата на малък автомобил. Къси надвеси в комбинация с изнесена напред пътническа кабина осигуряват просторен интериор. Водачът и пътникът отпред се разполагат в удобни кресла. Воланът и всички обслужващи елементи се управляват от централно разположената ръка на робот, която по-желание може да се сгъва наляво или надясно. И ако никой не желае да шофира, тя остава сгъната напред в положение на покой и Budii управлява автономно. Мониторингът на прилежащата обстановка се гарантира от цяла система камери, които са разположени на покрива. Отварящите се назад врати осигуряват достъпа до задните седалки. По време на пътуването, Budii се запознава с навиците и предпочитанията на "шефа" и се адаптира спрямо тях.

Наред с двата електрически миниролери, които са скрити в задната част на автомобила, пътниците  могат да се наслаждават на климатични душове разположени на тавана, марков часовник на ръката на робота, хронограф, дори огромен централен дисплей. На този дисплей могат да бъдат представени навигационни и инфтейнмънт елементи, включително "Track View" картини, които телескопичната камера регистрира. Вътрешно осветление, безключова система за достъп, регулируемо окачване и стационарно отопление се числят към допълнителното оборудване.

Информация на "Auto Motor und Sport"-ams.bg