Възможно е концернът на Volkswagen да отвори за достъп до платформата за електрически превозни средства от трети страни.

Това е модулна платформа за електрическо задвижване (MEB). Шасито се състои от електрически двигател и батерия, поставена под пода на автомобила. Платформата ви позволява да създавате електрически автомобили от различни класове - от компактни градски модели до кросоувъри.

Според Ройтерс, позовавайки се на германския вестник Tagesspiegel, концернът на Volkswagen в момента преговаря с други автомобилни производители за предоставянето им на достъп до платформата MEB за масово производство на електрически автомобили.

Идеята е платформата MeB да се превърне в стандарт не само в групата на Volkswagen, която включва марките Audi, SEAT и Škoda.

В края на миналата година бе съобщено, че Volkswagen води преговори с Ford за съвместното разработване на електрически превозни средства. Този подход ще спести милиарди долари.

Добавяме, че до края на 2022 г. марките на концерна Volkswagen очакват да представят по света 27 различни модела, базирани на MEB. До 2025 г. годишните продажби на Volkswagen ще надхвърлят 1 милион електрически превозни средства.