Днес NISSAN обяви, че компанията е регистрирала продажбата с пореден номер 300 000 на първия в света изцяло електрически масов автомобил- LEAF, от лансирането му на пазара през 2010 година.

“Тези резултати доказват, че NISSAN LEAF продължава да бъде най-напредничавата кола в света, с най-голямото покритие и най-добрата наличност”, коментират от марката. “Новият Nissan LEAF е иконата на Nissan Intelligent Mobility защото той предлага още по-вълнуващо управление и по-голямо задоволство от собствеността, както и допринася за един по-добър свят. Той ще затвърди лидерската позиция на електромобилите на Nissan още повече”.

Nissan представи изцяло новото поколение на LEAF през есента на миналата година и само два месеца по-късно в ЕВропа той генерира 10 000 заявки за закупуване.

С изцяло нов дизайн и технологии, в това число и уникалната за индустрията система за ускоряване/намаляване с един педал e-Pedal, новият LEAF идва с увеличен до 378 километра свободен пробег, мощност на задвижване от 110 кВт (150 конски сили) и 320 Нм, както и възможност за бърз заряд на до 80% за само 40 минути.