Електрифицираният сгъваем велосипед Peugeot eF01 представлява не само удобен вариант за градска мобилност, но и отлично решение за онези от потребителите, които искат да съкратят времето за предвижване от паркинга до работното място и обратно, без да е необходимо да използват градски транспорт.

Peugeot eF01, което вече е налично за закупуване в дилърската мрежа на френската марка, предлага отлична функционалност и лесна употреба, като за сгъването/разгъването на велосипеда са необходими по-малко от 10 секунди. Тежащият 18 килограма велосипед е в състояние да развие максимална скорост от 20 км/ч, а литиево-йонната му батерия гарантира асистирано движение в пет режима на подпомагане на усилието от до 30 километра.

Презареждането на батерията на Peugeot eF01 може да се осъществи по време на движение на автомобила, като за целта в багажното му отделение трябва да има електрически токоизточник (12v), както и в домашна обстановка.

 

Сгъваемият електрически велосипед на Peugeot е оборудван с дискови спирачки, уникална система за запаметяване на позицията на седалката, а благодарение на Bluetooth връзка водачът може да се информира за актуалното състояние на заряда на батерията през мобилния си телефон и приложението MyPeugeot. Peugeot.bg