Електрокарите на Honda от 2022-а нататък ще имат революционен акумулатор. Той се разработва в момента и ще дава възможност за много бързо презареждане. Очаква се новият акумулатор да се вгражда в електрическите модели на марката през 2022-а и след това.

Детайлите на новата технология, естествено се пазят в тайна, но вече е известно че само 15 минути зареждане ще са необходими за новите електромобили на Honda за изминаването на 240 км. Днес, дори с използването на суперзареждач в специална зарядна станция, е необходими два пъти повече време.

В момента японската компания ползва в хибридните си модели акумулатори на Panasonic, но за разработката на новия си тип акумулатор е избрала нов партньор. Предполага се, че това е Toshiba, чиито представители неотдавна заявиха, че са създали акумулатор с много бързо презареждане.

От Honda наскоро заявиха, че в 2019-а година на пазара в Европа ще бъде пуснат нов електромобил на марката, който ще е сериен вариант на концептуалния градски автомобил Honda Urban EV, показан този септември на автосалона във Франкфурт.