ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ: ПРЕДСТАВЯНЕ НА КЛАСАЦИЯТА НА ПИЛОТИТЕ, ГРАФИК И ПОДРОБНОСТИ


Bigben и Hyundai Motor Company имат удоволствието да представят подробностите за Големия финал на eSports WRC powered by Hyundai, който ще се състои на 7-и декември в Hyundai Motorsport в Алценау (Германия).

След 13 квалификационни етапа, 8 играчи от 7 страни спечелиха място във финала за 2017 година:
Място Име Държава Общ резултат
1 TX3_NEXL Франция 284
2 JONNO. Великобритания 195
3 SPEEDBOOSTER27 Германия 170
4 SUBEE Унгария 138
5 HESTO Германия 134
6 GREEKMAN Гърция 130
7 KOMATSU[UPRO] България 128
8 MONKEYMAN_707 Нова Зеландия 117

След един перфектен сезон, с 8 победи от 13 състезания, френският пилот TX3_NEXL стана Най-полезен играч на сезона, събирайки 284 точки, и изглежда ще бъде един от фаворитите за окончателната победа. Във финала за 2016 г. Nexl стигна до 4-то място.

В тазгодишния финал играчите най-напред ще трябва да направят своето най-добро време в поредица от 7 етапа, като тримата най-бързи пилоти ще се класират за Големия финал, който ще се играе на 3 етапа. За периода на квалификациите играчите ще бъдат разделени на 2 групи от по 4 човека и ще се състезават едновременно. За Големия финал тримата пилоти начело в класацията ще стартират един след друг. 9 от 10-те етапа ще бъдат изтеглени от играчите в деня на събитието измежду предварителна селекция от 20 етапа.

Десетият етап беше гласуван от WRC общността и ще бъде… финландският супер специален етап Харю.

Накрая на финала, класиралите се на първите три места играчи ще бъдат наградени, а победителят ще си тръгне, заел място зад волана на Hyundai i20 на стойност 20 000 евро:
1-во място: автомобил Hyundai i20
2-ро място: официална седалка Playseat® WRC и сензационен комплект Thrustmaster, включващ: TS-PC RACER (базов модел) + състезателен волан Rally Wheel Add-On Sparco® R383 Mod + T3PA-PRO ADD-ON.
3-то място: официална седалка Playseat® WRC и Thrustmaster T300RS.
за 8-те финалисти: по 1 брой WRC 7 и Nacon Revolution Pro Controller 2.

Тази година Най-полезният играч за сезона ще бъде възнаграден и за всички усилия по време на 11-те месеца напрегнати състезания. Playseat®, Thrustmaster и IIYAMA с удоволствие предлагат на Nexl официална седалка Playseat® WRC, IIYAMA игрови екран GE2730HSU-B1 G-MASTER, както и комплект Thrustmaster, включващ: TS-PC RACER (базов модел) + състезателен волан Rally Wheel Add-On Sparco® R383 Mod + T3PA-PRO ADD-ON. Поздравления, Nexl!

Освен това играчите ще се радват на оптимални условия, благодарение на 4-те симулатора, предоставени от Playseat (Sensation Pro) и Thrustmaster (TS-PC RACER (базов модел) + Rally Wheel Add-On Sparco® R383 Mod + T3PA-PRO ADD-ON + TH8A и последователен бутон).

Фенове и играчи от цял свят ще имат възможността да проследят финала, който ще бъде излъчван чрез стрийминг на живо във Facebook страницата на играта (HYPERLINK "http://www.facebook.com/wrcofficialgame/"www.facebook.com/wrcofficialgame/ ). Графикът е следният:

7-и декември – 16:00 – 16:30 ч. (CET): стрийминг на живо на 7-ия квалификационен етап.
7-и декември – 19:00 – 20:30 ч. (CET): стрийминг на живо на Големия финал (3-ма играчи/ 3 етапа)
В кулоарите на състезанието на финалистите и техните гости ще бъдат предложени разнообразни дейности – едно незабравимо изживяване. Кой ще наследи титлата световен шампион от aTTaX Johnson и ще спечели Hyundai i20 на стойност 20 000 евро? Ще разберете на 7-и декември!

Повече информация на адрес: www.esportswrc.com