FIAT разкри първите подробности за версията 2019 година на хитовия си модел Tipo, който е наличен в три основни версии на купето си- 4 и 5 врати, както и комби, и четири нива на оборудване- Street, Mirror, S-Design и Sport.

Една от основните новости при Tipo 2019 е свързана с въведането на новото ниво на оборудване S-Design, комбито и петвратата версия на което ще се предлага в двуцветен Passione Red/Black контрастен екстериор и изцяло нов и напълно черен интериор.

Нивото на оборудване Sport, което е развито на базата на екипировката S-Design, надгражда със специално разработени за версията елементи, в това число предна и задна броня, старнични престилки, спойлер за тавана и заден дифузьор.

Версиите 2019 година на Tipo Sport и S-Design получават нов 1.4-литров бензинов двигател и 1.3-литров Multijet с по 95 конски сили, които се присъединяват към познатите 1.4-литров T-Jet и 1.6-литров Multijet с по 120 конски сили.

От Fiat коментират, че нивата на оборудване Mirror и Street продължават да бъдат насочени съответно към семействата и младите потребители.