Европейското подразделение на Ford обяви, че на базата на продажбените резултати от 20-те си основни пазара* на континента, марката регистрира ръст от 28.5% в търсенето на своите SUV предложения през изминалия месец.

Продажбите на Ford на основните й 20 европейски пазара през октомври са достигнали ниво от 104 800 единици, което представлява увеличение от 5.4% в сравнение със същия месец на миналата година. В края на първите десет месеца на годината, реализацията на марката е на ниво от 1 153 000 единици, което е с 0.8% повече в сравнение с 2016 година.

През изминалия медец, от Ford отчитат ръст от 4.2%, до 77 800 единици, в търсенето на гамата си леки автомобили. Като двигател за успеха си в ЕВропа, от марката посочват Fiesta, от изцяло новото поколение на която през октомври са били закупени 18 000 единици. 68% от общия бизнес на компанията е формиран от представители на луксозните версии Titanium, Vignale, ST-Line, ST и RS.

При лекотоварната си гама, Ford отчита пазарен дял от 13.6% на основните си 20 пазара, което отрежда на марката първата позиция.

От Ford отчитат сериозно увеличение в продажбите на SUV моделите си. В резултат на силното представяне на EcoSport и Kuga през октомври, реализацията се е подобрила с 28.5% до ниво от 18 600 единици. За първите десет месеца на 2017, марката записва ръст от 23.6% на основните си европейски пазари.

*Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.

FORD -AUTOPRESS