Компанията Ford представи минивана Galaxy от трето поколение. В Европа продажбите на новия автомобил стартират още през това лято. Цените на минивана ще бъдат обявени по-късно.Автомобилът е построен на абсолютно нова платформа, която използва и новият Mondeo.Третото поколение на Galaxy е видимо по-голямо от своя предшественик.Дизайнът на минивана наподобява този на S-Max. Автомобилът е получил трети ред седалки, които се сгъват с натискане на бутон в багажника.В салона на автомобила е монтирано ново арматурно табло и модернизирана информационно-развлекателна система Sync 2 с 10-инчов цифров дисплей.

Ford Galaxy

Новият модел е получил пренастроено окачване и адаптивни амортисьори, които могат да работят с три режима - Comfort, Normal и Sport. Автомобилът е оборудван с електронен усилвател на волана.Както и преди, миниванът е окомплектован с множество асистиращи системи, в това число адаптивен круиз контрол, функция за автономно екстремно спиране, система за наблюдение на слепите зони, камери за кръгово наблюдение и система за контрол ы кругового обзора и система за контрол за напречно движещ се автомобил.

В двигателната гама на новия модел влизат два бензинови агрегата EcoBoost с работен обем 1,5 и 2,0-литра.Мощността на моторите възлизат съответно 160 и 240 к.с.Достъпни са и читири дизелови агрегата с мощност от 120 до 178 конски сили. В информацията на компанията се казва, че цялата двигателна гама отговаря напълно на стандарта Евро 6.

Информация на:"Auto Motor und Sport"-ams.bg