Ford обяви, че компанията ще лансира повече от 50 нови предложения на китайския автомобилен пазар до 2025 година, като в това число ще бъдат включени осем изцяло нови SUV модела и минимум 15 електрифицирани автомобила на Ford и Lincoln. Успоредно с това, новият венчър с Zotye ще предложи на местните потребители изцяло нова гама достъпни изцяло електрически коли.

Бизнес офанзивата на Ford в Китай предвижда стартирането на производството на допълнителни пет автомобила в Китай от 2019 година, в това число луксозен SUV на Lincoln, както и първия изцяло нов и глобален 100% електрически компактен SUV модел. Освен това, от компанията обещават, че до края на 2019 година, всички нови автомобили на двете марки ще бъдат свързани посредством бордови модеми или свързани мобилни устройства.

“Китай е не само най-големия автомобилен пазар в света, той също така е в основата на ръста на електрическите и SUV автомобилите”, коментира Бил Форд, изпълнителен председател на Ford. “Успехът, който имаме в Китай е само началото. Сега имаме шанс да се разширим като присъствие в Китай и да предложим още повече на нашите клиенти, партньори и обществото”, допълва той.

“От луксозните автомобили на Lincoln, до автомобилите и SUV моделите на Ford, и изцяло електрическата ни марка, ние ще посрещнем растящите нужди в Китай за отлични нови ефективни автомобили”, споделя Джейсън Лу, председатели и изпълнителен директор на Ford Китай. “Всеки един от тях ще бъде безопасен, ефективен, ще носи радост от управлението и подсигурен от екосистема, която ще направи зареждането, споделянето и сервизирането лесно”.

Ford/autopress