След като по-рано през тази година Ford анонсира първата хибридна високоскоростна полицейска кола, сега марката представи и първите подробности за първата си специализирана разработка, оборудвана с plug-in хибридна задвижваща система.

От Ford коментират, че новият полицейски Special Service Plug-In Hybrid Sedan, който идва с автономност в изцяло електрически режим от 21 мили (35 километра), е разработен специално за полицаи, детективи, държавни служители и началници пожарни станции, по време на изпълнението на служебните задължения на които не се предвиждат високоскоростни преследвания.

“Това е първата полицейска кола на Ford, която потенциално има възможност да бъде използвана цяла смяна без капка бензин”, коментират от Ford.

За презареждането на литиево-йонната батерия (7.6 kWh) на полицейското Mondeo са необходими 2.5 часа (3.3 kW), но системата позволява зареждане и директно от стандартна електрическа инсталация. При цялостното разреждане на батерията, автономността на стандартно гориво е 500 мили или 800 километра.

Полицейският pluh-in хибрид е дооборудван от Ford с преди седалки със специална тапицерия и допълнителна армировка на гърба, задни седалки и настилка от винил, допълнителни конзоли за закачане на специализирана екипировка, вторична сигнална осветителна система, уникални джанти и допълнителен токоизточник в багажника.

Като допълнително оборудване за полицейската кола, от Ford предлагат допълнителен външен прожектор, сейф и вентилация за товарното отделение, функция за цялостно затъмняване на подсветката на контролното табло и други.

FORD